Смажені сирники із сиру

Смажені сирники із сиру – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для сирників краще взяти сир сухий за текстурою, або віджати зайву воду. В іншому випадку тісто вийде рідким і буде складно формувати сирники.

Покроковий рецепт

Виделкою розтираємо сир, прибираємо всі грудки. Можна скористатися блендером, тоді тісто буде ще більш пухнастим.




Додаємо яйце, цукор, сіль і 3 столові ложки борошна і ретельно вимішуємо однорідне тісто.


Поверхня присипаємо борошном. Тісто викладаємо і обвалюємо в борошні, щоб не прилипало до рук. Формуємо ковбаску з тіста діаметром близько 6 сантиметрів. Ножем відрізаємо шматок товщиною 2 см і з нього руками формуємо сирник. Шматок, з якого формуємо сирник, потрібно гарненько пром’яти в руках, покатати між долонь, сформувати рівний кульку, щоб не було ніяких тріщин та дірок в тесті. Потім цю кульку акуратно приплюснути за допомогою ножа на поверхні столу або обробної дошки.


Розігріваємо олію на середньому вогні і викладаємо сирники. Підсмажуємо з обох сторін приблизно по 5 хвилин.

Даємо страві трохи охолонути, так вони стають смачніше! Додаємо за смаком улюблені топінги, сиропи або згущене молоко і насолоджуємося.