Лагман – страва узбецької кухні. Існує кілька різновидів страви, які відрізняються складом і способом приготування. Смажений лагман готується з простих продуктів і виходить смачним.
Інгредієнти
М’якоть свинини – 300 гр | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Крохмаль картопляний – 2-3 ст. л. | |
Яйце – 2 шт 1 для маринаду, 1 для тіста | |
Борошно – 0,5 ст. | |
Вода – 2 ст. л. | |
Сіль – 1/4 ч. л. | |
Масло рослинне – 6 ст. л. 1 ст. л. для тіста і 5 ст. л. для смаження | |
Картопля – 2 шт. | |
Перець болгарський червоний – 80 гр. | |
Морква – 100 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 75 гр. |
Локшину для лагмана можна використовувати готову, але краще приготувати домашню. Це не займе багато часу, а готову страву буде смачніше. Маринувати м’ясо коштує не довше 3-х годин, інакше воно стане надто солоним. Якщо час маринування скоротити, то шматочки м’яса будуть не такими ніжними.
Покроковий рецепт
М’ясо нарізаємо кубиками.
Шматочки м’яса кладемо в чашу, додаємо соєвий соус і крохмаль.
Виделкою збовтуємо яйце і відправляємо його до м’яса.
Добре перемішуємо масу і залишаємо маринуватися на 2-3 години.
Поки м’ясо маринується, готуємо тісто для домашньої локшини. Для цього в миску розбиваємо яйце, додаємо воду, масло і сіль.
Всипаємо борошно і замішуємо круте тісто. Даємо йому відпочити кілька хвилин, після чого приступаємо до нарізки локшини.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт і ріжемо тонку локшину будь-яким зручним способом. Можна скласти пласт в 2 рази і нарізати локшину.
Готове м’ясо викладаємо в сковороду з розігрітим маслом. Смажимо до золотистого кольору. Додаємо нарізані кубиками цибулю, моркву і перець. Тримаємо на вогні 3 хвилини.
Нарізаємо картоплю кубиками і відправляємо в сковороду. Перемішуємо і смажимо до напівготовності картоплі.
Заливаємо обсмажену масу 0,5-0,7 л води. Опускаємо приготовлену локшину, за бажанням додаємо спеції.
Перемішуємо і тримаємо до готовності локшини, близько 5 хвилин.
Готовий лагман розкладаємо по порційних тарілках і подаємо в гарячому вигляді.