В якості начинки підійде будь сир домашній, зернистий, магазинний, дрібний і т. д. Перевагу слід віддати свіжому продукту, тоді і смак готових соковитою буде краще.
Покроковий рецепт
Відміряємо потрібну кількість кожного інгредієнта. Вершкове масло добре розминаємо ложкою, щоб воно стало м’яким і повітряним.
Додаємо цукровий пісок. Ретельно розтираємо цукор з маслом.
В масляну масу кладемо сметану і розбиваємо яйце.
Добре змішуємо всі продукти до однорідності.
Соду гасимо невеликою кількістю оцту і додаємо до основної маси.
Починаємо додавати борошно невеликими порціями, щоразу перемішуючи тісто. Готове тісто розминаємо на робочій поверхні, після чого залишаємо на пару хвилин, можна прибрати в холодильник.
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Сир кладемо в миску. Яйце поділяємо на білок і жовток. Білок з’єднуємо з сиром, а жовток залишаємо для змащування соковитою.
Всипаємо цукор-пісок, ванілін і борошно. Перемішуємо сирну начинку ретельно.
Тісто ділимо на 12 рівних частин. З кожної скачуємо невеликий кулька.
Кулька розминаємо в коржик. У центр коржі кладемо сирну начинку.
Звертаємо півколом, формуючи сочень. Вироби поміщаємо на змащений маслом деко.
Покриваємо поверхню жовтком соковитою. Відправляємо в нагріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Готові сочні посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.