Пончики готуються на кефірі.
Інгредієнти
Кефір – 200 мл | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 400-450 гр | |
Ванілін – 1 щіпка | |
Сода – 1 чайна ложка | |
Рослинне масло – 1 стакан для смаження | |
Цукрова пудра – на-віч для посипання |
Всім привіт, сьогодні хочу розповісти Вам чудовий рецепт солодких пончиків. Пончики готуються дуже просто, дріжджі додавати не потрібно. На приготування таких пончиків час йде 15-20 хвилин.
На приготування тіста йде всього хвилини 5, та і Ви можете використовувати кефір, який стоїть у холодильнику два дні, а викидати шкода.
Покроковий рецепт
В каструлю або глибоку тарілку наливаємо густий кефір або кисле молоко, додати яйце, покласти сіль і цукор, додати ванілін, все гарненько перемішати до однорідності міксером або віночком.
Далі всипати борошно і соду. Консистенція повинна вийде не надто густа,приблизно як на оладки.
Добре розігріти фритюр або сковорідку налити олію, масло можна перевірити сірником,якщо йдуть бульбашки,про прогрілося мало. Пончики можна робити просто, беремо грудочку тісто робимо в кружечок і по середині робимо дірочку, виходить пончик.
Коли пончики просмажиться, то викладаємо їх на серветку,для того що б масло маленько скло, не були такими жирними. Далі кладемо на тарілку і посипаємо їх пудрою або шоколадом.
Приємного Апетиту!