Солодкий омлет з персиками і мигдалем соусом може стати прекрасним варіантом сніданку у вихідні дні.
Інгредієнти
стручок ванілі – 1 шт. | |
солодке масло вершкове несолоне – 60 г | |
просеянная борошно пшеничне високосортна – 25 г | |
соковитий апельсин невеликий – 1 шт. | |
персик – 1 великий | |
коричневий цукровий пісок – три ст. ложки | |
жирні вершки – 60 мл | |
лимон невеликий – 1 шт. | |
мигдальні пластівці – одна ст. ложка | |
ароматизована пудра цукрова – три ст. ложки | |
мелений імбирний корінь – 10 г | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
високоякісний портвейн – 200 мл | |
ванільний цукор – пісок- 1 невеликий пакетик | |
великі яйця курячі добірні – 3 шт. | |
білий цукровий пісок – 50 г |
Це солодкий омлет підходить для літнього ранку, коли у вас холодильник, повний яєць і є козуб з персиками. Консервовані персики також можуть підійти.
Покроковий рецепт
Промити персик, розрізати навпіл, далі видалити кісточку, нарізати фрукт тонкими скибочками.
Поставити на вогонь середньої сили невелику товстостінну каструлю, розтопити в ній третину вершкового масла. Далі в рідкий розтоплене масло насипати коричневий цукровий пісок, перемішати його, потім додати шматочки персика, карамелизовать його.
Після цього акуратно зрізати у лимона і апельсина цедру, дрібно натерти, віджати з цитрусових плодів сік, процідити його.
Підготувати глибоку тарілку або миску середнього розміру, насипати в неї мелений імбир, влити цитрусовий сік, додати терту цедру, перемішати гарненько ці інгредієнти.
Перелити отриману суміш у каструлю з карамелизованными персиками. Додати трохи портвейну і частина білого цукрового піску. Далі в каструлю насипати ванільні зернятка з стручка, все перемішати, тушкувати персики в солодкій ароматної суміші на тихому вогні хвилин п’ят. Потім прибрати каструлю з вогню.
Підготувати миску невеликого розміру, насипати в неї залишився білий цукор, а також ванільний цукор-пісок, додати трохи солі і охолоджені яєчні білки. Гарненько збити ці компоненти до стану рясної і повітряної піни.
Підготувати ще одну глибоку ємність, з’єднати в неї яєчні жовтки з цукровою пудрою. Збивати ці інгредієнти до утворення пишної і білої суміші.
Перелити жовткову суміш у посуд зі збитими білками, влити жирні вершки насипати ложку з гіркою просіяного борошна, перемішати все дуже ретельно.
Потім підготувати велику сковорідку, яку можна використовувати для запікання омлету в духовці, змастити її вершковим маслом, вилити в неї яєчне тісто.
Запікати солодкий омлет п’ятнадцять хвилин в добре прогрітій духовці при двохстах градусах. Потім подавати його на великому блюді з персиками і мигдалем.