Солодкий омлет з персиками і мигдалем

Солодкий омлет з персиками і мигдалем соусом може стати прекрасним варіантом сніданку у вихідні дні.

Інгредієнти

стручок ванілі – 1 шт.
солодке масло вершкове несолоне – 60 г
просеянная борошно пшеничне високосортна – 25 г
соковитий апельсин невеликий – 1 шт.
персик – 1 великий
коричневий цукровий пісок – три ст. ложки
жирні вершки – 60 мл
лимон невеликий – 1 шт.
мигдальні пластівці – одна ст. ложка
ароматизована пудра цукрова – три ст. ложки
мелений імбирний корінь – 10 г
тонкомолота сіль морська – за смаком
високоякісний портвейн – 200 мл
ванільний цукор – пісок- 1 невеликий пакетик
великі яйця курячі добірні – 3 шт.
білий цукровий пісок – 50 г

Як приготувати Солодкий омлет з персиками і мигдалем

Це солодкий омлет підходить для літнього ранку, коли у вас холодильник, повний яєць і є козуб з персиками. Консервовані персики також можуть підійти.

Покроковий рецепт

Промити персик, розрізати навпіл, далі видалити кісточку, нарізати фрукт тонкими скибочками.

Поставити на вогонь середньої сили невелику товстостінну каструлю, розтопити в ній третину вершкового масла. Далі в рідкий розтоплене масло насипати коричневий цукровий пісок, перемішати його, потім додати шматочки персика, карамелизовать його.

Після цього акуратно зрізати у лимона і апельсина цедру, дрібно натерти, віджати з цитрусових плодів сік, процідити його.

Підготувати глибоку тарілку або миску середнього розміру, насипати в неї мелений імбир, влити цитрусовий сік, додати терту цедру, перемішати гарненько ці інгредієнти.

Перелити отриману суміш у каструлю з карамелизованными персиками. Додати трохи портвейну і частина білого цукрового піску. Далі в каструлю насипати ванільні зернятка з стручка, все перемішати, тушкувати персики в солодкій ароматної суміші на тихому вогні хвилин п’ят. Потім прибрати каструлю з вогню.

Дивіться також:  Газований омлет з томатами, сиром і консервованим горошком

Підготувати миску невеликого розміру, насипати в неї залишився білий цукор, а також ванільний цукор-пісок, додати трохи солі і охолоджені яєчні білки. Гарненько збити ці компоненти до стану рясної і повітряної піни.

Підготувати ще одну глибоку ємність, з’єднати в неї яєчні жовтки з цукровою пудрою. Збивати ці інгредієнти до утворення пишної і білої суміші.

Перелити жовткову суміш у посуд зі збитими білками, влити жирні вершки насипати ложку з гіркою просіяного борошна, перемішати все дуже ретельно.

Потім підготувати велику сковорідку, яку можна використовувати для запікання омлету в духовці, змастити її вершковим маслом, вилити в неї яєчне тісто.

Запікати солодкий омлет п’ятнадцять хвилин в добре прогрітій духовці при двохстах градусах. Потім подавати його на великому блюді з персиками і мигдалем.