Маринована скумбрія – смачна і пікантна закуска до святкового меню!
Інгредієнти
Паприка – 1 ч. л. | |
Вода – 300 мл | |
Лавр – 1 лист | |
Гвоздика – 3 бутона | |
Суміш перців – 2 ч. л. | |
Коріандр – 3 ч. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Сіль – 2 ч. л. | |
Оцет – 1 ст. л. | |
Цукор – 1 ч. л. |
Пікантна скумбрія з таким набором спецій виходить не тільки апетитними на вигляд, але і дуже смачною. Блюдо називають скумбрією “як червона риба”, так як приготована за цим рецептом макрель дійсно нагадує за смаком мариновану горбушу. Ідеальний варіант для святкового столу!
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно змішати всі спеції і прянощі з сіллю і перцем. Перемішати, додати лавр і бутони гвоздики.
Закип’ятити воду, після чого всипати спеції. Кип’ятити маринад близько хвилини, після чого залишити рідина остигати до кімнатної температури.
Скумбрію очистити, випатрати, відрізати хвостик і голову. Нарізати рибу на стейки, промити і помістити в глибоку ємність. Залити охолодженим маринадом. Додати гірчичні зерна в ємність з рибою і перемішати. Відправити на добу в холодильник.
Пікантна скумбрія готова!
Викласти скумбрію на рибниці і подавати до столу!
Рибка виходить пряної, пікантною, смачною і дуже ароматною. Приємного апетиту!