Смажити рибу по 3-5 хвилин з кожної сторони, не більше, так як можна пересушити
Інгредієнти
Червона риба – 200 г (сьомга або інша риба) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 30 г | |
Часник – 1 зубчик | |
Вода – 100 мл | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Лимонний сік – 1 чайна ложка (можна часточкою) | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Мед – 1 чайна ложка (або за смаком) | |
Зелень – 10 г | |
Рослинне масло – 3 столові ложки | |
Борошно – 1-2 столові ложки | |
Картопля – 1 шт. (варену картоплю в мундирі або запечений) |
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Цибулю нарізати півкільцями. Моркву нарізати соломкою. Часник розчавити ножем.
У каструлі з товстим дном на олії до золотистого кольору обсмажити цибулю. Потім закинути моркву і роздавлений часник. Смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Потім додати воду, сіль, перець, лимонну часточку (або лимонний сік), мед, лавровий лист. Тушкувати до м’якості моркви. (Смак соусу ви можете відрегулювати на свій розсуд, додати більше/менше меду або лимона).
Додати рубану зелень і борошно, перемішати, тушкувати ще 1-2 хвилини.
Рибу посолити, поперчити, обсмажити на рослинній олії з обох сторін. (Смажити рибу по 3-5 хвилин з кожної сторони, не більше, так як можна пересушити).
Картопля розчавити широким ножем (робити це прямо на тарілці). Він буде служити «платформою». Полити приготованим кисло-солодким соусом.
Викласти на картоплю сьомгу. На рибу викласти гущу кисло-солодкого соусу. Прикрасити лавровим листком.
Приємного апетиту!