Вариться спас на кефірі дуже швидко. Дуже корисний раз, не вимагає особливих витрат два.
Інгредієнти
мацоні(кефір) – 2 склянки | |
сметана – 5-6 ст. Ложки | |
цибуля – 1 головка | |
борошно – ст. Ложку | |
кінза – 1 пучок | |
сіль – за смаком |
Унікальність спаса, що можете подавати як гаряче перше, так і в холодному вигляді в склянці, наприклад до смаженої картоплі.
Покроковий рецепт
Спочатку беремо чисту каструлю і обсмажуємо цибулю до блідо-золотистого кольору. Прямо в каструлю додаємо попередньо помиту рис, і склянку води. Рис треба варити до напівготовності.
Поки вариться рис, ми робимо суміш кефіру спаса. Беремо велику миску, додаємо ложку борошна, мацоні(2 стакан), сметану(5-6 ст. ложки), одне яйце і ретельно збиваємо.
Чим старанніше ви будете збивати суміш для спаса, тим шовковистою буде ваш врятував.
Повільно і ретельно перемішуючи, додаємо суміш у каструлю.
Чекаємо, поки врятував закипить. Важливо: не закриваємо кришку каструлі. Час від часу треба перемішувати, поки закипить.
Як тільки закипить, додаємо дрібно нашатковану кінзу і закриваємо кришку.