Стейк зі свинини, тушкована в сметані

Стейк зі свинини, тушкована в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хочу розповісти вам прекрасний спосіб приготування ніжного м’яса свинини на сковороді зі сметаною і ароматними травами.

Інгредієнти

свинячий стейк – 500 г або свинина на кісточці
сметана – 100 г
трави і прянощі – за смаком
сіль і мелений перець – за смаком
рослинна олія – 2 столові ложки

Як приготувати Стейк зі свинини, тушкована в сметані

Приготування цієї страви слід почати з правильної покупки м’яса. М’ясо повинно бути свіжим. Як у цьому переконатися? Досить просто подивитися на його колір. Якщо воно красивого рожевого відтінку, тоді м’ясо свіже, але, якщо відтінок зеленого або синього кольору, ні в якому разі не беріть дане м’ясо. Воно може містити в собі смертельні хвороби і бактерії. Можливо, у вас завалялося свиняче м’ясо в холодильнику. Тоді запам’ятайте, що в кінцевому підсумку м’ясо вийшло м’яке та ніжне, як свіже, розморожуйте м’ясо поступово. Спочатку поставте його в холодильник на весь день, після того як воно трохи відтане, можна покласти на стіл, щоб м’ясо размораживалось при кімнатній температурі.

Краще всього купувати м’ясо з невеликим жиром на ньому. Жир дозволить зробити м’ясо набагато соковитіше і ніжніше.

Покроковий рецепт

Миємо й сушимо м’ясо. Нарізаємо його на стейки. Викладаємо на м’ясо, сметану і все ретельно перемішуємо. Залишаємо в холодильнику на дві години. По закінченню двох годин дістаємо м’ясо.

Далі потрібно розігріти сковорідку налити туди соняшникової олії. Коли масло нагрілося, кладемо м’ясо і смажимо до золотистої скоринки з обох сторін. Далі додаємо трави і прянощі (для м’яса, на свій смак). Якщо м’ясо не готове (це залежить від товщини шматків), можна додати води і тушкувати кілька хвилин до випаровування рідини. За п’ять хвилин до приготування додаємо ще трохи сметани і все перемішуємо. Смак м’яса виходить дуже ніжним і м’яким.

Корисні поради:
1. Для приготування свинини вибирайте те м’ясо, яке найсвіжіше.
2. Намагайтеся солити м’ясо по закінченню готування, щоб м’ясо не стало твердим і жорстким.
3. Під час гасіння м’яса можна додати часточки апельсина, щоб смак мав цитрусові нотки.

Свинина смажена на сковороді в сметані – дуже смачне блюдо для вас і ваших близьких. Воно сподобається і стане улюбленим завдяки своєму легкому приготування і мінімальним витратам. Приємного апетиту!