Суп з кислою капустою і рисом
Інгредієнти
Картопля – 2 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Рис – 200 р. | |
Квашена капуста – 250 р. |
Передала нам як-то давно свекруха квашену капусту. Довго вона стояла у нас в холодильнику без діла. Що-то ні як не з’являлося бажання її з’їсти. І ось вирішила я, раз так не йде, треба її кудись застосувати. А чому б не зварити з неї суп. В дитинстві я просто ненавиділа щі і взагалі будь-які супи і борщі з капустою, будь-то свіжа або квашена. Але з віком смаки змінюються, так що треба спробувати.
Покроковий рецепт
1. Картоплю і цибулю промити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. Моркву окремо не натираємо, тому, що вона вже є в квашеної капусти.
2. У каструлю скласти картоплю, залити водою і довести до кипіння. Зняти піну.
3. Підготувати потрібну кількість рису і квашеної капусти.
4. Кинути всі інші овочі і рис, посолити, поперчити за смаком. Варити до готовності всіх компонентів десь 40 хвилин.
5. Виходить дуже ситний суп з легкою кислинкою. До такого першого страви не потрібно друге. Він сам по собі дуже поживний.