Хто постарше пам’ятає часи страшного продуктового дефіциту. Здивування викликає ось що, кругом порожні полиці, але банки з морською капустою були в достатку. Ось саме в ті нелегкі часи, коли доводилося чимало вправлятися, щоб зробити щось поживне і корисне, використовуючи ті скромні ресурси, які нам могли продати магазини.
Що таке морська капуста?
Морська капуста – це справжнє джерело всіляких корисних елементів. В ній багато йоду, дефіцит якого, якщо вірити статистиці у нас майже повсюдний, але і важливі для нашого організму, такі як, магній.
У великій кількості є цинку і селену. І багато що інше фосфор, наприклад. Клітковина і пектин також присутні у складі цього продукту.
Морська капуста дуже добре допомагає роботі нашого шлунково-кишкового тракту. Прекрасно очищає наш організм від різних шкідливих домішок.
Не тільки салати.
З морської капусти як ми звикли можна приготувати не тільки салат. Пропоную Вам приготувати смачний суп з морським ароматом. Природно він на любителя – тим, хто терпіти не може водорості, він навряд чи сподобається. Зате ті, хто обожнює морську капусту, його оцінить. У нас в сім’ї такий суп користується популярністю.
Дуже корисно їсти його навесні, коли сильно відчувається дефіцит вітамінів, спостерігається занепад сил.
Порядок приготування.
Візьмемо банку двісті п’ятдесят грамів капусти, викладаємо в каструлю, разом з водичкою.
Налийте два літри води
Розкришите два бульйонні кубики і поставте на вогонь.
Зробіть піджарку на рослинній олії з дрібно нарізаною великої цибулини, і тертої моркви середньої, перекладіть в бульйон.
Туди ж відправте банку зеленого горошку, (можна кукурудзу) разом з водичкою.
Наріжте три картоплини соломкою і додайте в суп.
Варіть його на середньому вогні 15 хвилин, після чого додайте три терті на крупній тертці яйця.
Дайте настоятися під кришкою півгодини, і можете, є, заправивши сметанкою, посипавши рубаною зеленню.
Приємного апетиту!