Буженина з свинячої вирізки з травами – ароматне друге страву з універсальною подачею!

Інгредієнти
| Свиняча вирізка – 500 г | |
| Спеції до м’яса – за смаком | |
| Цибулю зелений – невеликий пучок | |
| Часник – 3 шт. | |
| Базилік – пучок | |
| Рослинна олія – 2 ст. л. | |
| Перець чорний – за смаком | |
| Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
| Виноградні молоде листя – пучок | |
| Сіль – за смаком | |
| Лимонний сік – за смаком |
Свинина з травами в духовці – смачне і просте у приготуванні блюдо з пікантним смаком і пряним ароматом. Така буженина доповнить як святкового, так і повсякденне меню.
Покроковий рецепт

Виноградне листя залити окропом і залишити на хвилину. Додати лимонний сік за смаком, щоб листя промариновались.

Подрібнити часник, цибулю і базилік. Змішати трави з рослинним маслом. За бажанням, можна додати в суміш лимонну цедру.

М’ясо промити і обсушити паперовими кухонними рушниками. Вирізку надрізати хрест-навхрест.

Натерти м’ясо сіллю, спеціями і перцем. Наповнити розрізи в свинині сумішшю із зелені.

Викласти промариновані виноградні листя у форму для запікання, змащену олією. Поверх помістити вирізку, нашпиговану ароматними травами. Відправити м’ясо в розігріту духову шафу. Випікати до м’якості м’яса, білого розрізу і рум’яної скоринки.

Ароматна і ніжна свинина готова!

Залишити викласти м’ясо на тарілку і подавати до столу гарячим.

Також, таку буженину можна подавати в холодному вигляді, нарізавши пластинками. М’ясо ідеально підходити для бутербродів і сендвічів. Приємного апетиту!
