Свинина у виноградному листі в духовці

Свинина у виноградному листі в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Буженина з свинячої вирізки з травами – ароматне друге страву з універсальною подачею!

Інгредієнти

Свиняча вирізка – 500 г
Спеції до м’яса – за смаком
Цибулю зелений – невеликий пучок
Часник – 3 шт.
Базилік – пучок
Рослинна олія – 2 ст. л.
Перець чорний – за смаком
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Виноградні молоде листя – пучок
Сіль – за смаком
Лимонний сік – за смаком

Як приготувати Свинина у виноградному листі в духовці

Свинина з травами в духовці – смачне і просте у приготуванні блюдо з пікантним смаком і пряним ароматом. Така буженина доповнить як святкового, так і повсякденне меню.

Покроковий рецепт

Виноградне листя залити окропом і залишити на хвилину. Додати лимонний сік за смаком, щоб листя промариновались.

Подрібнити часник, цибулю і базилік. Змішати трави з рослинним маслом. За бажанням, можна додати в суміш лимонну цедру.

М’ясо промити і обсушити паперовими кухонними рушниками. Вирізку надрізати хрест-навхрест.

Натерти м’ясо сіллю, спеціями і перцем. Наповнити розрізи в свинині сумішшю із зелені.

Викласти промариновані виноградні листя у форму для запікання, змащену олією. Поверх помістити вирізку, нашпиговану ароматними травами. Відправити м’ясо в розігріту духову шафу. Випікати до м’якості м’яса, білого розрізу і рум’яної скоринки.

Ароматна і ніжна свинина готова!

Залишити викласти м’ясо на тарілку і подавати до столу гарячим.

Також, таку буженину можна подавати в холодному вигляді, нарізавши пластинками. М’ясо ідеально підходити для бутербродів і сендвічів. Приємного апетиту!