Смачненький кекс з бананами і білим шоколадом. Кольорова присипка надає випічці дуже урочистий вигляд.

Інгредієнти
| яйце куряче – 1 велика | |
| жовток курячий – 3 шт. | |
| масло вершкове – склянка олії розтоплене | |
| цукрового піску – 250 г беріть краще коричневий | |
| супер зрілі банани – 2 шт. | |
| борошна – 2,5 склянки це близько 400 грам | |
| пакетик ванільного цукру 1 чайна ложечка | |
| сода – 1/2 чайної ложки | |
| сіль – 1/2 чайної ложки | |
| білий шоколад – 1 плитка (поламаний) | |
| посипання кольорова – пару ст. ложок або більше | |
| Для ванільною глазурі: | |
| цукрова пудра – 1/2 склянки | |
| молоко – 1/3 склянки | |
| ванільний екстракт – 1/2 ч. ложки |
Ситний масляний кекс з банановим пюре – прекрасний десерт для завершення будь-якого свята!
Покроковий рецепт
1. Заздалегідь нагрівайте духовку. Температура повинна бути 170 градусів.
2. Складіть у глибоку миску яйця і збийте до піни.
3. Приготуйте бананове пюре, розім’явши виделкою банани (краще всього брати супер зрілі банани). Додайте бананову кашку і ще збийте.
4. Збийте масло і цукор. Покладіть ванільний цукор. Змішайте з яйцями.
5. Змішайте інгредієнти, що залишилися всі разом.
6. Тісто викладіть у форму для випічки, яку змастіть маслом. Зверху посипте цукром. Час, необхідний для випічки, близько 30-35 хвилин. Це залежить від висоти форми. Перевіряйте готовність методом «дерев’яної палички», так як духовки у всіх різні.
7. Поки готується кекс, приготуйте глазур. У невеликій мисці перемішайте разом цукрову пудру, молоко і ванільний екстракт до отримання однорідної маси.
8. Готовий кекс спочатку охолодити до теплого стану, а потім полити глазур’ю. Поки вона не застигла, посипте кольоровою присипкою.
9. Нарізайте банановий кекс на невеликі шматочки. Подавайте до столу. Виходить дуже смачненько.
