З соковитих і солодких фруктів, збитих вершків і прянощів можна приготувати чудовий десертний суп, який чудово підійде для святкового столу.
Інгредієнти:
– свежемолотая кориця (2 р);
– шматочки житнього хліба (дві штуки);
– жирні вершки (чверть склянки);
– відфільтрована вода (570 мл);
– свіжа журавлина добірна (54 м);
– велике червоне яблуко солодкого сорту (одна штука);
– коричневий цукор (36 р);
– великий банан м’який (одна штука);
– темні родзинки без кісточок (32 р).
Процес приготування:
Маленькими кубиками нарізати шматки житнього хліба, перекласти їх на деко, потім відправити в духову шафу і трохи підсушити, після цього пересипати в миску невеликого розміру. Влити в цю ж ємність крутий окріп, накрити посуд кришкою і залишити до повного набухання хвилин на вісім.
Після того, як сухарики збільшаться в обсязі і стануть дуже м’якими, перетерти їх на ситі, потім відправити в каструлі, додати ту воду, в якій наполягав хліб.
Добре промити родзинки, відправити його в каструлю, додати яблуко, нарізане маленькими шматочками, а також мелену корицю і тростинний цукор-пісок.
Перебрати і промити добірну журавлину, перетерти її на ситі, додати ягідну масу до інших компонентів, додати банан, нарізану маленькими шматочками, перемішати, після цього поставити каструлю на малий вогонь і варити десертний суп при регулярному помішуванні приблизно п’ятнадцять хвилин.
Остудити приготований солодкий фруктовий суп, подавати його в теплому вигляді зі збитими вершками до столу.