Такий салат буде дуже красиво виглядати на святковому столі.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Шинка – 200 грам | |
Огірки мариновані – 5-6 штук (середніх) | |
Морква – 2 шт. | |
Яйця – 5 шт. | |
Майонез – 1 пачка |
За цим рецептом можна робити будь-які новорічні та інші святкові салати, змінюючи і прикрашаючи на свій розсуд лише верхній шар.
Такий салат краще готувати заздалегідь, щоб він просочився. Ноне забувайте, що термін його придатності зменшується до 48 годин, так як він промазан майонезом.
Покроковий рецепт
Морква, яйця і картоплю відварити до готовності. Остудити.
Картоплю очистити і натерти на тертці, бажано великої. Викласти на плоске блюдо. Добре змастити майонезом.
Шинку необхідно порізати дуже дрібною соломкою, викласти другим шаром і намазати майонезом.
Огірки натерти на тертці, великої або середньої, дати стекти рідини, викласти третім шаром і намазати майонезом.
Моркву почистити, натерти, викласти четвертим шаром салат (частина морква залишити на прикрасу).
П’ятий шар це яйця, натерті на дрібній тертці. Їх необхідно викласти товстим шаром.
Останній шар ми промазуємо майонезом і прикрашаємо салат на свій розсуд. У мене використані моркву, болгарський перчик, цибулю, огірочки, маслини і трохи зелені).
Приберіть салат в холодне місце для просочення, краще на ніч. Перед подачею залиште зігріватися при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Потім подавайте до столу.