Я взяла гарбуз невеликого розміру, 3кг.
Гарбуз помити, розрізати навпіл і вичистити насіння (їх не викидайте,висушіть і з’їсте)
Очистіть її від твердого шару шкірки, наріжте невеликими шматочками і покладіть в каструлю (не тільки емальований, інакше пригорить), додайте води, приблизно 2 -2.5 літра .Це залежить від того, який густоти ви хочете зробити сік або пюре.
Тепер всипте (за бажанням) 5-7 ст. ложок цукру і проварити протягом 10-15 (Це залежить від сорту гарбуза, так як вона буває дуже твердих сортів, що доводиться рубати сокирою, а буває з такою тонкою шкіркою, що її навіть і не треба чистити. Якщо гарбуз солодкий, тоді можна обійтися взагалі без цукру), потім гарячий сік (пюре) збийте блендером до однорідної маси.
Кінцевий етап приготування соку (пюре) на зиму: розкласти по стерилізованим банкам і закатати герметично кришками. Буду рада, якщо вам сподобається. З цієї кількості гарбуза вийде приблизно 4-5 літрів соку (пюре).
Приємного апетиту.