Тапас – іспанські бутерброди
Інгредієнти
Ріпчаста цибуля – 2 середніх | |
Болгарський перець – 2 великих | |
Рослинне масло – 1-2 ст. л. | |
Лимонний сік – сік ½ лимона | |
Кетчуп – 2 ст. л. | |
Цукор – щіпка | |
Червоний перець – щіпка | |
Хліб – 6 скибочок хліба без кірки | |
Сир – 6 скибочок |
Готувати тапас (іспанські бутерброди) потрібно безпосередньо перед подачею, вони не призначені для зберігання та повторного розігрівання.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Солодкий перець вимити, видалити насіння і перегородки, нарізати кільцями.
У сковороді розігріти рослинне масло. Тушкувати на ньому овочі до м’якості близько 15 хвилин.
У мисці змішати лимонний сік, кетчуп, посолити, додати цукор, поперчити за смаком. Викласти тушковані овочі в маринад, перемішати. Залишити на ніч у холодильнику.
Скибочки хліба без кірок обсмажити на олії до золотистої скоринки і перекласти у форму для запікання. Викласти на тости шар маринованих овочів. Зверху покласти по скибочці сиру.
Запікати в духовці тапас до моменту, коли почне плавиться сир (близько 6-8 хвилин) і відразу подавати до столу.