Теплий овочевий салат може послужити легким гарніром на вечерю або прекрасним ситним перекусом після обіду. Користь в тому, що в салаті ми використовуємо тільки запечені овочі.
Інгредієнти
запечена буряк – чотири штуки | |
очищена гарбузова м’якоть – 350 г | |
листя шпинату – одна жменя | |
сир з блакитною цвіллю – приблизно 100 г | |
очищені гарбузове насіння – три ст. ложки | |
ароматна олія оливкова – дві ст. ложки | |
мед – одна ст. ложка | |
чорний перець мелений – за смаком | |
оцет бальзамічний темний – одна ст. ложка або за смаком | |
тонкомолота сіль кам’яна – за смаком |
Особливість смачного салату полягає в тому, що буряк і гарбуз необхідно запікати, а не варити, так як при такій термічній обробці в цих овочах зберігається вся соковитість і велика частина корисних речовин.
Якщо ви дотримуєтеся строгий піст, не кладіть в салат сир. Час готування вказано без запікання овочів.
Покроковий рецепт
Гарбуз очистити від шкірки і насіння і запекти. Потім овоч нарізати брусками або кубиками запечену гарбуз, перекласти її в салатник.
Почистити запечену буряк, нарізати брусками, відправити в салатник.
Листя шпинату промити, обсушити і закинути в салатник. Все перемішати.
Зверху викласти блакитний сир, покришений (поламаний) руками. Якщо ви постите, цей етап готування (додавання сиру) можна пропустити.
На сухій сковороді злегка обсмажити очищені гарбузове насіння.
В окремій мисці змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, сіль, щіпку перцю. Додати обсмажені гарбузове насіння і перемішати.
Готовою заправкою полити зверху салат. Можна відразу подавати до столу. Приємного апетиту!