Простий у приготуванні, дуже смачний, поживний і разом з цим малокалорійний салат готується протягом півгодини, для його приготування необхідно куряче філе, баклажани, болгарський перець, морко
Інгредієнти
Куряче філе (або філе індички) – 450 гр | |
Баклажани – 300 гр | |
Болгарський перець – 250 гр | |
Цибуля – 1-2 штуки | |
Морква – 1-2 штуки | |
Помідори – 3 штуки | |
Часник – 3-4 зубчики | |
Зелень (петрушка або кріп) – 30 гр | |
Соєвий соус – 3 столові ложки | |
Сіль, перець – за смаком | |
Сік лимона – 1 столова ложка | |
Оливкова олія – 1 столова ложка | |
Мед – 1 чайна ложка | |
Гірчиця в зернах – 1 чайна ложка | |
Рослинна олія для смаження – 6 столових ложок | |
Рисовий оцет – 1 столова ложка | |
Цукор – 1 чайна ложка | |
Кунжут – 2 столові ложки |
Коли хочеться додати трохи пікантності в повсякденне меню або доповнити асортимент святкових частувань можна зробити легкий салат з овочів і курки «Спогад про Таїланді», який нерідко можна зустріти в ресторанах цієї екзотичної країни.
Покроковий рецепт
Нарізати цибулю півкільцями, скласти в глибоку тарілку, додати цукор і оцет, залити невеликою кількістю окропу. Щоб вода покрила цибулю. Маринувати 20 хвилин.
Куряче філе вимити, нарізати невеликими смужками і обсмажити в олії на середньому вогні протягом 12-15 хвилин, додати дві столові ложки соєвого соусу, добре перемішати і протушкувати ще 5 хвилин, поперчити в кінці. Скласти все в ємність для змішування всіх складових страви.
Нарізати баклажани і перець соломкою і обсмажити протягом 15 хвилин в сковороді на олії, в кінці (приблизно за пару хвилин до готовності), посолити і поперчити. Приєднати до м’яса.
Нарізати моркву соломкою, обсмажити до золотистого кольору, додати помідори (їх в свою чергу нарізати кубиками). Тушкувати 15 хвилин. І так само додати до раніше приготованим продуктів.
Змішати всі продукти, додати зелень і кунжут, подрібнений часник заправити соусом (змішати 1 столову ложку соєвого соусу, мед, лимонний сік і гірчицю). Салат подавати теплим. Можна викласти салат в човники з болгарського перцю.