Теплий салат «Спогад про Таїланді»

Теплий салат «Спогад про Таїланді», – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий у приготуванні, дуже смачний, поживний і разом з цим малокалорійний салат готується протягом півгодини, для його приготування необхідно куряче філе, баклажани, болгарський перець, морко

Інгредієнти

Куряче філе (або філе індички) – 450 гр
Баклажани – 300 гр
Болгарський перець – 250 гр
Цибуля – 1-2 штуки
Морква – 1-2 штуки
Помідори – 3 штуки
Часник – 3-4 зубчики
Зелень (петрушка або кріп) – 30 гр
Соєвий соус – 3 столові ложки
Сіль, перець – за смаком
Сік лимона – 1 столова ложка
Оливкова олія – 1 столова ложка
Мед – 1 чайна ложка
Гірчиця в зернах – 1 чайна ложка
Рослинна олія для смаження – 6 столових ложок
Рисовий оцет – 1 столова ложка
Цукор – 1 чайна ложка
Кунжут – 2 столові ложки

Як приготувати Теплий салат «Спогад про Таїланді»

Коли хочеться додати трохи пікантності в повсякденне меню або доповнити асортимент святкових частувань можна зробити легкий салат з овочів і курки «Спогад про Таїланді», який нерідко можна зустріти в ресторанах цієї екзотичної країни.

Покроковий рецепт


Нарізати цибулю півкільцями, скласти в глибоку тарілку, додати цукор і оцет, залити невеликою кількістю окропу. Щоб вода покрила цибулю. Маринувати 20 хвилин.

Куряче філе вимити, нарізати невеликими смужками і обсмажити в олії на середньому вогні протягом 12-15 хвилин, додати дві столові ложки соєвого соусу, добре перемішати і протушкувати ще 5 хвилин, поперчити в кінці. Скласти все в ємність для змішування всіх складових страви.


Нарізати баклажани і перець соломкою і обсмажити протягом 15 хвилин в сковороді на олії, в кінці (приблизно за пару хвилин до готовності), посолити і поперчити. Приєднати до м’яса.

Нарізати моркву соломкою, обсмажити до золотистого кольору, додати помідори (їх в свою чергу нарізати кубиками). Тушкувати 15 хвилин. І так само додати до раніше приготованим продуктів.


Змішати всі продукти, додати зелень і кунжут, подрібнений часник заправити соусом (змішати 1 столову ложку соєвого соусу, мед, лимонний сік і гірчицю). Салат подавати теплим. Можна викласти салат в човники з болгарського перцю.