В такому простому салаті дуже гармонійно поєднуються горішки, трохи обсмажені гриби і твердий сир пекоріно.
Інгредієнти
суміш салатних листків – 120 гр (рукола, салат корн, радичу, латук і т. д. | |
вершкове масло – 2 столові ложки | |
свіжі гриби – 200 гр печериці, шиітаке, гливи, свинухи і т. д. | |
очищені горіхи – 50 гр | |
сир пекоріно – 120 гр | |
Для заправки салату: | |
свіжовіджатий сік лимона – одна ч. ложка | |
часник – 2 зубчики | |
свіжий чебрець – кілька гілочок | |
цибулю-шалот – 1/2 великий | |
мелений рожевий перець – за смаком | |
дрібна сіль морська – за смаком | |
оливкова ароматне масло – одна ст. ложка |
В такому простому салаті дуже гармонійно поєднуються горішки, трохи обсмажені гриби і твердий сир пекоріно.
Покроковий рецепт
Промити дуже ретельно гриби і нарізати їх дуже тонкими скибочками.
Потім покласти в сковорідку і обсмажити в малій кількості розпеченого масла, за смаком посолити.
Підготувати ще одну сковорідку невеликого розміру, насипати в неї очищені горішки (якщо горішки великі подрібнити) і при безперервному помішуванні обсмажувати їх приблизно три хвилини всуху.
На тарілку середнього розміру або салатник покласти салатні листя (якщо необхідно, їх порвати руками).
Додати обсмажені теплі гриби, насипати обсмажені горіхи.
Приготувати заправку.
Влити в миску трохи соку лимона і оливкову олію, насипати подрібнений часник, додати листочки чебрецю, подрібнену цибулю шалот, мелений рожевий перець за смаком сіль. Перемішати заправку. Полити приготовленої сумішшю теплий салат.
Посипати салат шматочками тертого сиру і відразу ж подавати до столу.