Основні інгредієнти: сир, яйця, борошно… Готові вареники краще полити сметаною, так вони стануть ще смачніше.
Інгредієнти
Сир – 300 р. | |
Кефір – 3 ст. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 2 склянки скільки візьме тісто | |
Цукор – 1/2 склянки | |
Сіль – щіпка в тісто | |
Сіль – 1/2 ч. л. у воду для варіння | |
Сметана – за смаком |
Якщо колись або немає бажання ліпити звичайні вареники з начинкою з сиру, можна приготувати ліниві вареники. Називаються вони так тому, готуються швидко, тісто робиться з сиру, начинку класти не потрібно. Швидкий і смачний перекус. Якщо раптово прийшли гості, то цей рецепт, при наявності потрібних інгредієнтів, виручить вас.
Покроковий рецепт
Сир викладаємо в глибоку миску, додаємо цукор, щіпку солі, яйце, кефір, все добре перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно, перемішуємо спочатку ложкою.
Потім викладаємо на стіл і, поступово додаючи ще борошна, вимішуємо некруте тісто, щоб воно не було дуже щільним.
Відрізаємо порційно, розкачуємо ковбасками, ріжемо на шматочки потрібного вам розміру.
Складаємо вареники на обробну дошку або плоску тарілку, присипану борошном. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Як закипить, додаємо сіль. Вари хвилин 10-15.
Готові вареники викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною, подаємо.