.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Борошно – 3,5 склянки борошна (просіяти) | |
Манна крупа – 1 склянка | |
Сіль – 2 ч. ложки | |
Рослинна олія – 1/3 склянки (або оливкова) | |
Вода – 2 склянки крижаної води | |
Базилік – 2 чайні ложки сушеного | |
Дріжджі – 1 чайна ложка сухих дріжджів | |
Для начинки: | |
Базилік – 2 столові ложки подрібненого свіжого базиліка | |
Соус “Песто” | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сир – 3-х видів |
Я думаю, якщо б ви запитали у 10 осіб їх улюблене блюдо, 8 з 10 сказали б піца. Піца популярна, і її легко приготувати. Деякі, поняття не мають, як приготувати тісто для піци. А виявляється це дуже просто і набагато смачніше, ніж магазинна.
У цьому рецепті використовується манна крупа, яка надає тісту чарівну хрустку скоринку. Приготування тіста — дводенний процес, але він не займає багато часу. Тісто можна заморозити і використовувати тоді, коли ви цього захочете. На мій розсуд, прекрасне поєднання піци з соусом песто і сирами 3 -х видів. Звичайно, ви можете використовувати будь-яку комбінацію сирів, які любите.
Покроковий рецепт
Змішайте всі сухі інгредієнти для тіста у великій мисці: 3,5 склянки просіяного борошна,1 склянка манної крупи, 2 чайні ложки солі, 2 чайні ложки сушеного базиліка, 1 чайну ложку сухих дріжджів. Додайте 1/ 3 склянки оливкової або рослинного масла і 2 склянки крижаної води. Перемішайте до однорідної маси. Замісіть тісто для піци. Як тільки тісто стане гладким і пружним, розріжте його на 6 рівних частин. З частин зробіть кулі. Деко вистелити пергаментним папером. На папір викладіть кульки тіста, змажте його (тісто) рослинним маслом, закрийте харчовою плівкою, щоб не обвітрилося. Приберіть на ніч у прохолодне місце.
На наступний ранок вийміть тісто з холодильника, дати постояти кімнатній температурі близько двох годин.
Якщо ви не хочете використовувати всі тісто, що залишилося просто заморозьте в морозильнику, попередньо обернувши плівкою. Тісто відійшло. Розігрійте духовку до 260 градусів. Зробіть начинку. Змішайте три види сиру в глибокій мисці (рікотта, пармезан, моцарелла). Додайте 1 яйце, дві столові ложки свіжого базиліка, сіль і перець за смаком. Пергаментний папір посипте кукурудзяною мукою. На борошно покладіть шар тіста, розімніть в коло діаметром 15 см (з допомогою пальців). Помастіть шар тіста соусом песто.
Викладіть на нього сирно – яєчну начинку.
Посипте зверху ще тертим сиром.
Піцу поставте в духовку запікатися на 10 хвилин. Піца з манною крупою і начинкою з 3 –х видів сиру готова! Можна подавати до столу. Приємного апетиту!