Тісто «Слухняне»

Тісто «Слухняне» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

2 яйця розбити в глибоку миску. Додати 2 ч. л. солі, 4 ч. л. цукру. Збити виделкою.


Додати 1 склянку води. Перемішати.



Додати 1 склянку молока. Перемішати.

Додавати борошно, перемішуючи виделкою. Місити, поки тісто не придбає форму кулі, стане тугим і щільним.


Влити в миску з тестом 8 ст. л. рослинного масла, місити далі, підсипаючи борошно по мірі необхідності. Зазвичай йде 8 ст. борошна, іноді більше – залежно від сорту борошна.


Добре вимісити еластичне, не липнущее до рук тісто. Відбити його об стіл, домесить ще трохи на столі.
Залишити відпочити на 20 хвилин, накривши харчовою плівкою або рушником. Можна ліпити. При розкочуванні кружечки не липнуть до столу, добре знімаються. Дуже зручно з цим тестом використовувати пельменницю для ліплення відразу великої кількості пельменів.