Томатний джем з пекучим перцем до закуски

Томатний джем з пекучим перцем до закуски – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

• 1,8 кг стиглих помідорів нарізати кубиками, не знімаючи шкірку і не видаляючи насіння.

• Томатні кубики викласти в каструлю, засипати 1,5 кг цукру, перемішати і поставити на повільний вогонь.

• Вміст каструльки поварити, перемішуючи, до зникнення цукру. Потім заправити 1 ч. л. солі, знову перемішати і продовжувати варити.

• Взяти 2 червоні пекучі перці, розрізати їх навпіл, очистити, нарізати кубиками, викласти в томатний джем і вмішати.

• Після джем заправити 25 мл винного оцту, перемішати і варити далі.

• Пучок базиліка помити, обтрусити, дрібно порубати і відправити в джем слідом за пекучим перцем.

• Укомплектований джем поварити приблизно півгодини, потім заправити 25 мл коньяку, перемішати, закип’ятити, зняти з плити і повністю остудити.

• Охолоджений томатний джем проварити ще 2 рази по 15-20 хвилин, кожен раз повністю охолоджуючи його. Під час варіння варення потрібно постійно заважати, а перевіряти його готовність рекомендується тільки після охолодження.

• При останньому проваривании джем можна загущатися. Але це робиться виключно за бажанням. Отже, щоб згустити джем потрібно 2 ст. л. води і стільки ж кукурудзяного крохмалю.

• Крохмаль всипати в холодну воду і розмішати, розчавлюючи грудочки. Крохмальну рідина тоненькою цівкою ввести в киплячий томатний джем.

• Джем перемішати, поварити до загустіння, гарячим розлити по банках, закатати, остудити і відправити на зиму в льох.