У томатного хліба не тільки незвичайний колір, але і смак. Він пряний, насичений і ідеально підійде і до супу, і до м’яса.
Інгредієнти
Борошно – 2 ст. | |
Цукор – 2 ч. л. | |
Яйця – 2 | |
Томатний сік – 1 ст | |
Сир твердого сорту – натертий | |
Соняшникове насіння – трохи | |
Кунжут – трохи | |
Спеції – за смаком | |
Сода – дрібку | |
Сіль – за смаком |
Склад:
– Борошно 2 ст.;
– Цукор 2 ч. л.;
– 2 яйця;
– Олія соняшникова 6 ст. л.;
– Томатний сік 1 ст.;
– Натертий сир твердого сорту;
– Соняшникове насіння;
– Кунжут;
– Спеції;
– Сода;
– Сіль.
Покроковий рецепт
Приготування
Першим кроком буде обсмажування насіння на сковороді. Накаляем її і трохи навіть не підсмажуємо, а підсушуємо насіння і кунжут.
У мисці з’єднуємо дві столові ложки цукру, чайну ложку солі, два яйця і перемішуємо. Додаємо шість столових ложок олії.
Вливаємо склянку помідорного соку. Між іншим томатний сік відмінно втамовує спрагу і голод, а ще він дієтичний. Ще раз перемішуємо і додаємо борошно. Нам потрібно 2,5 склянки.
А ще нам потрібна чайна ложка соди, яку гасити оцтом не потрібно.
Сюди ж відправляємо половину натертого сиру. Насіння з кунжутом і спеції за вашим смаком. Ми посипаючи мускатним горіхом. І вимішуємо тісто.
Перекладаємо томатний хліб у форму. У нас силіконова форма, що не потребує змащування. Зверху посипаємо кунжутом і залишилися сиром.
Відправляємо наш диво пиріг в духовку розігріту до 180°C на 40 хвилин.
У нашого томатного хліба не тільки незвичайний колір, але і смак. Він вийшов пряним, насиченим і не схожим ні на що. Він ідеально підійде і до супу, і до м’яса. Бажаємо вам приємного апетиту.