Тонкі млинці на кефірі без соди

Тонкі млинці на кефірі без соди – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

За смаком і не зрозумієш, з молока або кефіру. Ніжні, пористі і еластичні.

Інгредієнти

Кефір – 1-1.5 склянки
Яйце – 1 шт. категорії З, або 2 маленьких
Борошно – 4 ст. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Сіль – щіпка
Цукор – 1 ст. л., якщо якнайсолодше любите можна додати ще одну

Як приготувати Тонкі млинці на кефірі без соди

У всіх напевно бувають ситуації, коли молоко прокисає, особливо магазинне, не встигаєш його використовувати як воно вже непридатне до вживання. Тепер не доведеться його выкивать, використовуйте для приготування дуже смачних млинців. А найголовніше це без використання соди як нам пропонують безліч рецептів в книжках і в інтернеті.

Покроковий рецепт

Яйця, цукор, сіль і кефір вимішуємо віночком.

Додаємо борошно і продовжуємо збивати, щоб тісто було без грудок. По консистенції має бути рідинно-тягучим, але не густим. Додаємо масло рослинне і перемішуємо.


Добре розігріваємо сковорідку, беріть з антипригарним покриттям. Перед першим млинцем трохи змащуємо маслом, надалі не додаємо і виливаємо порцію тіста. Обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку.


На смак виходять універсальними до будь начинці.
Приємного апетиту!