За смаком і не зрозумієш, з молока або кефіру. Ніжні, пористі і еластичні.
Інгредієнти
Кефір – 1-1.5 склянки | |
Яйце – 1 шт. категорії З, або 2 маленьких | |
Борошно – 4 ст. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Сіль – щіпка | |
Цукор – 1 ст. л., якщо якнайсолодше любите можна додати ще одну |
У всіх напевно бувають ситуації, коли молоко прокисає, особливо магазинне, не встигаєш його використовувати як воно вже непридатне до вживання. Тепер не доведеться його выкивать, використовуйте для приготування дуже смачних млинців. А найголовніше це без використання соди як нам пропонують безліч рецептів в книжках і в інтернеті.
Покроковий рецепт
Яйця, цукор, сіль і кефір вимішуємо віночком.
Додаємо борошно і продовжуємо збивати, щоб тісто було без грудок. По консистенції має бути рідинно-тягучим, але не густим. Додаємо масло рослинне і перемішуємо.
Добре розігріваємо сковорідку, беріть з антипригарним покриттям. Перед першим млинцем трохи змащуємо маслом, надалі не додаємо і виливаємо порцію тіста. Обсмажуємо по 2 хвилини з кожного боку.
На смак виходять універсальними до будь начинці.
Приємного апетиту!