Кисляк – чудовий і корисний кисломолочний продукт. У нашому рецепті ми використовували сироватку для замісу млинцевого тесту.
Інгредієнти
Яйце – 2 шт. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Сіль – 1 трісок. | |
Кисле молоко – 400 мл | |
Борошно – 1 ст. | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Вода (окріп) – 50-100 мл | |
Масло рослинне – 2 ст. л. |
Для того, щоб напекти смачних домашніх млинців, потрібні популярні для подібної випічки інгредієнти: яйця, борошно, цукор і рідина (вода, молоко, кефір, наприклад). Ми взяли для замісу тіста кисляк. На виході наші блінкі вийшли тонкими, з ніжною структурою. Подавати млинці на кисляку можна з солодкими доповненнями: варенням, джемом, медом. Подробиці замісу млинцевого тесту на кисляку – у нас в рецепті.
Покроковий рецепт
У миску забиваємо пару курячих яєць. Озброюємося віночком і збиваємо до утворення однорідної суміші.
В яєчну суміш підсипаємо цукровий пісок, кидаємо щіпку солі.
Відразу до інгредієнтів в миску вливаємо кімнатної температури кисляк. Перемішуємо інгредієнти.
У суміш, що у нас вийшла, додаємо невеликими частинами борошно, попередньо просіяне разом з харчовою содою.
Замішуємо млинцеве тісто. Воно в нас вийшло густим, тому розбавляємо його кип’яченою водою. В млинцеве тісто можна додати ще пару десертних ложок рослинного масла або ж при випічці змащувати жиром сковороду.
Смажимо млинці на кисляку з кожного боку приблизно по одній хвилині.
Всім приємного апетиту!