Тонкі млинці на кисляку

Тонкі млинці на кисляку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кисляк – чудовий і корисний кисломолочний продукт. У нашому рецепті ми використовували сироватку для замісу млинцевого тесту.

Інгредієнти

Яйце – 2 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 трісок.
Кисле молоко – 400 мл
Борошно – 1 ст.
Сода – 0,5 ч. л.
Вода (окріп) – 50-100 мл
Масло рослинне – 2 ст. л.

Як приготувати Тонкі млинці на кисляку

Для того, щоб напекти смачних домашніх млинців, потрібні популярні для подібної випічки інгредієнти: яйця, борошно, цукор і рідина (вода, молоко, кефір, наприклад). Ми взяли для замісу тіста кисляк. На виході наші блінкі вийшли тонкими, з ніжною структурою. Подавати млинці на кисляку можна з солодкими доповненнями: варенням, джемом, медом. Подробиці замісу млинцевого тесту на кисляку – у нас в рецепті.

Покроковий рецепт

У миску забиваємо пару курячих яєць. Озброюємося віночком і збиваємо до утворення однорідної суміші.

В яєчну суміш підсипаємо цукровий пісок, кидаємо щіпку солі.

Відразу до інгредієнтів в миску вливаємо кімнатної температури кисляк. Перемішуємо інгредієнти.

У суміш, що у нас вийшла, додаємо невеликими частинами борошно, попередньо просіяне разом з харчовою содою.

Замішуємо млинцеве тісто. Воно в нас вийшло густим, тому розбавляємо його кип’яченою водою. В млинцеве тісто можна додати ще пару десертних ложок рослинного масла або ж при випічці змащувати жиром сковороду.

Смажимо млинці на кисляку з кожного боку приблизно по одній хвилині.

Всім приємного апетиту!