Шоколадні панкейкі з бананом виходять неймовірно смачними, легкими і ароматними!
Інгредієнти
Молоко – 220 мл | |
Борошно – 200 грам | |
Маргарин – 30 грам | |
Сіль – щіпка | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Банан – 1 шт. | |
Ванільний цукор – 1 уп. | |
Цукор – 3 ст. ложки | |
Какао – 4 ст. ложки | |
Мед – для прикраси |
Панкейкі – одне з улюблених страв, які ми готуємо всією сім’єю на вікенд, тому намагаємося експериментувати з начинками. Ми вже ділилися улюбленими рецептами панкейків з гарбуза, сьогодні пропонуємо рецепт шоколадних з бананів. При бажанні можна додати яблучне пюре або томлені яблука, так теж дуже смачно.
Покроковий рецепт
Розбиваємо яйця, в піалу кладемо ванильку і цукор, перемішуємо і збиваємо до білої піни.
Тим часом на водяній бані розтоплюємо маргарин і остуджуємо.
На дрібній тертці натираємо банан і розминаємо виделкою до стану пюре.
Додаємо бананове пюре в ємність, сюди ж дрібку солі, какао, розтоплений маргарин.
Все перемішуємо.
Додаємо молоко (попередньо підігрів до кімнатної температури, у мене було з холодильника) і просіяне борошно.
Кладемо соду і добре перемішуємо (хто боїться, що сода буде відчуватися в тесті, можна 1 ч. л. розпушувача додати).
Тісто виходить середньої густоти (трохи рідший ніж на оладки).
Смажимо на добре розігрітій сковороді без масла!
У мене вийшло 20 панкейків)
Зверху кладемо мед (у нас дитячий смородиновий і з кориці з ванількою), заварюємо ароматний чай, а синочок какао і уплітаємо ту!
Смачного сніданку!
Потіште себе і своїх близьких, експериментуйте зі смаками!