Оригінальний гарний торт домашнього приготування з найніжнішим сметанним кремом і горішками
Інгредієнти
Для тіста: | |
Яйця курячі – 6 штук | |
Цукор пісок – 2/3 склянки або за смаком | |
Борошно – 1,5 склянки | |
Розпушувач – 1 чайна ложка | |
Сіль – щіпка | |
Для крему: | |
Сметана – 600 мл | |
Вершкове масло – 1 пачка | |
Цукор – 1 склянка | |
Додатково: | |
Горішки – жменя у мене мигдаль | |
Для глазурі: | |
Вершки – 2 столові ложки | |
Шоколад – 1 плитка |
Рецепт підкорив своїм виглядом…Мої діти люблять що-той незвичайне. Звичайно у вихідні я його приготувала, але коли я його спробувала…мм-м-м Я і не думала що він і такий смачний! Всім раджу приготувати! До того ж це так весело, зібрати торт разом з дітьми ))
Покроковий рецепт
Збийте міксером яйця, поступово додаючи цукор. Додайте щіпку солі і розпушувач, перемішайте. Потім додайте частинами (не всі) просіяне борошно. У вас вийде рідке тісто.
Деко вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо на деко один великий круг (це буде основа черепашки) і багато маленьких. Одна столова ложка – один маленький гурток.
Тісто буде трохи «набухати», так що дотримуйтеся відстань між гуртками, щоб вони не злиплися при випіканні. Випікайте коржі в розігрітій до 180 градусів духовці близько 5-ти хвилин. У мене вийшло 2 дека.
Вийміть заготовки, остудіть.
Поки остуджувати заготовки можна приготувати крем. Сметану збити блендером разом з цукром. Кількість цукру регулюйте за смаком. Потім додати розм’якшене вершкове масло (!не розтоплене). Збивати не довго, щоб масло не розшарувалося. 5 хвилин достатньо.
Подрібніть мигдаль в блендері або порубаєте ножем.
Збираємо торт. На плоску тарілку викладіть великий корж. Поруч прістройте коржики для голови та 4-х лапок. Змащуємо шар кремом, присипаємо горішками.
Тепер викладаємо коржі у вигляді панцира, постійно зволожуючи їх сметанним кремом і присипаючи подрібненими горішками. В принципі, нічого складного… зробіть кілька шарів.
Приготуємо глазур.
Поломайте шоколад в чашку, додайте вершки і розтопити в мікрохвильовці (Кілька секунд достатньо!). Суміш не повинна кипіти! Краще раніше вийняти і перешкодити, шоколад і так розтопиться в теплих вершках.
Поливаємо черепаху шоколадною глазур’ю… (Можна полити шоколадною глазур’ю і наші шари). Залишаємо випічку в спокої на кілька годин або на ніч, щоб коржі просочилися.
Після просочення торт подаємо до столу. Незвичайно ніжна, сметанна випічка! Дуже смачно!