Торт Наполеон з листкового печива з заварним кремом

Торт Наполеон з листкового печива з заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт за 5 хвилин. Готується швидко, простий і доступний, як продуктів, так і за ціною.

Покроковий рецепт

Для приготування торта “Наполеон” спочатку потрібно підготувати продукти, а саме: купити 800 гр. листкового печива, у мене “сердечка”, і підготувати продукти для заварного крему.


Варимо заварний крем:
змішуємо яйця з цукром і ванільним цукром і добре збиваємо блендером до білого стану.


У вливаємо яйця літр молока, розмішуємо і додаємо борошно. Все добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Переливаємо суміш у каструлю і ставимо на вогонь. Постійно перемішуємо, щоб суміш рівномірно нагрівалась. Коли почне закипати, зменшити вогонь до мінімального, і варити до загустіння, постійно перемішуючи.

Суміш повністю остудити і додати 100 гр. вершкового масла. Все ще раз вимішати, можна виделкою або блендером.

Далі взяти залізну форму для випікання зі знімними боками, дно форми змастити кремом.


Беремо печиво, опускаємо його в крем і викладаємо шар у форму. Так робимо з усім печивом, поки не дійде до верху форми.


Верхній шар добре промазати кремом, що залишився печиво поламати в дрібну крихту і посипати торт.

Поставити торт в холодильник на 5-6 годин, після чого акуратно дістати з форми і подавати на стіл.
Торт буде м’яким, вирішиться дуже зручно, печива не розсипаються.
Всім приємного апетиту!!!