Торт «Пяна вишня» з шоколадною глазурю

Торт «Пяна вишня» з шоколадною глазурю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Звичайно є багато варіантів приготування знаменитого торта “П’яна вишня”. Я дуже хочу поділиться саме своїм перевіреним рецептом, яким користуюся вже давно.

Інгредієнти

Для бісквіта:
яйця – 3 шт.
цукор – 1/3 склянки
соняшникова олія – 1/2 склянки
порошкоподібний какао – пара столових ложок
розпушувач для тіста – 1 упаковка
сіль – буквально на кінчику ножа або ложки
харчова сода – 2 щіпки
кефір або йогурт – 1/2 склянки з будь-яким відсотком жирності і без додавання фруктів і ягід
борошно з пшениці – 1/2 склянки
Для начинки:
вишня – 2,5 склянки необхідно видалити кісточки
цукровий пісок – 1 їдальня ложка для вишні, якщо вона кисла
коньяк/горілка – 1/2 склянки/чарка
згущене молоко – 1 банка 2 ст. ложки відкласти для прикраси
масло вершкове – 1 упаковка
Для глазурі:
вершки – 120-150 мл з середнім відсотком жирності (вистачить і 15-ти %)
чорний шоколад – 1,5 плитки
масло вершкове – 1 столова ложка
цукор – по смаку і потреби, якщо шоколад гіркий
згущене молоко – 2 столові ложки для нанесення малюнка

Як приготувати Торт «П’яна вишня» з шоколадною глазур’ю

Цей рецепт дуже знаменитий і має прихильників у всіх поколінь. Цим рецептом вже багато років, проте, актуальним він стає з кожним роком все більше і більше. Торт з’явився на світ у Німеччині через натхнення кондитера Келлера. Він надихнувся сучасної на той час модою на червоно-чорно-білі вбрання молодих дівчат. Тому «П’яна вишня» така ошатна, ніжна і повітряна. У цьому тортику контрастно грає смак шоколаду, вишні і крему.

У цього торта є кілька інших імен. Це залежить від додаються продуктів, адже в нього можна вносити будь-які корективи. Однак смак залишається незмінно приголомшливим! Так що вистачить сумувати, краще приготувати торт і порадувати себе! Покрокові фотографії допоможуть Вам без праці приготувати торт «П’яна вишня».

Час приготування – 120 хвилин (без просочення)
Кількість порцій – 8 (мінімум).

Покроковий рецепт

1. Для початку необхідно зайнятися вишнями. Для цього потрібно видалити з ягід кісточки і «сп’янити» їх. Для цього на ягоди вилити алкоголь, закрити і забути про них на 24 години. Якщо дуже кисла вишня можна присипати трохи цукром.

2. Для приготування тіста в першу чергу необхідно відокремити курячі білки від жовтків. Білки прибрати в холодильник. Змішати курячі жовтки з цукровим піском і соняшниковою олією. Ретельно розтерти їх між собою (я роблю це за допомогою міксера). Після цього додати до майбутнього торту кисломолочний компонент (дивитися в рецепті). Попрацювати ложкою, перемішати. В сусідню миску помістити всі сипучі інгредієнти. Знову ж змішати їх між собою. Вміст двох посудин з’єднати, просіявши сипучі продукти через сито.

3. За допомогою ложки акуратно вимісити тісто.

4. Тепер візьмемо охолоджені білки (натяків на жовтки бути не повинно, інакше білки просто не піднімуться). Посуд і лопатки, якою/якими ви будете їх збивати повинні бути сухими! Отже, збивати 7-10 хвилин (не більше) за допомогою міксера на максимальній швидкості.

5. Попередньо розігріти духовку до 180 градусів С. Поки шафа нагрівається, взяти форму та обробити її соняшниковою олією, зовсім трохи! Або вистелити пергаментним папером. Вилити у форму бісквіт і поставити на півгодини (може трохи більше, залежно від духовки) в духовку випікатися. Перевірити готовність бісквітного коржа можна звичайним способом, зубочисткою або сірником.

6. З готового, трохи остиглого коржа, за допомогою великого гострого ножа, зняти верхівку і тимчасово про неї забути.

7. З основного коржа витягнути м’якоть, намагаючись не пошкодити основу. Найзручніше це зробити ложкою з-під морозива. Повинна вийти імпровізована мисочка з бісквіту.

8. М’якуш перекласти в чашу блендера і подрібнити. Можна покришити його руками або ножем, наскільки це можливо.

9. Тепер приступаємо до готування крему для торта. Щоб приготувати крем, потрібно збити міксером розм’якшене вершкове масло, поступово додаючи в нього згущене молоко.

10. Потім в масляний крем додати частинами крихти від бісквіта (м’якуш). Увага! Частина м’якушки я залишаю на обсыбку боків торта. Все перемішати ложкою.

11. Саме час згадати про вишневі ягоди. Їх потрібно процідити і додати в крем з м’якушкою, перемішати ложкою.

12. Просочити бісквітну «чашу» залишилися вишневим алкогольних сиропом.

13. І наповнити чашу» масою (кремом) з бісквітом і вишнею.

14. Тільки зараз взяти бісквітну «кришку» від торта і просочити її вишневим сиропом (якщо ви зробите це раніше, «кришка» розвалиться при піднятті). Накрити бісквітної кришкою торт і прибрати в холодильник.

15. Поки наш торт просочується в холодильнику приготуємо глазур. Для неї нам знадобитися вершки середньої жирності, шоколад, цукор, згущене молоко і трохи олії.

16. У сотейнику з’єднуємо вершки і цукор. Всі наргеваем, кипіти не повинно! Шоколад ламаємо, кладемо його в миску і заливаємо нагрітої вершковою рідиною.

17. Все перемішуємо ложкою. Шоколад повинен розчинитися.

18. Тепер можна додати трохи вершкового масла. Спочатку глазур буде рідкою, але в міру остигання вона буде густіти. Приблизно, консистенція повинна бути, згущеного молока.

19. Готової шоколадною глазур’ю полити торт.

20. По боках теж змастити глазур’ю і обсипати залишилася бісквітної крихтою (відкладеним м’якушкою).

21. Продовжуємо прикрашати торт «П’яна вишня». Поки глазур не застигла на коржі, згущеним молоком намалювати за допомогою ложки смужки паралельні один одному. Ну а потім, зубочисткою провести пенпендикуляр. Виходить ось такий милий малюнок (див. фото).

22. Прибрати торт «П’яна вишня» в холодильник на 4 години, для просочення. По закінченні часу, подавати до столу. Приємного чаювання!