Торт «Пяна вишня»

Торт «Пяна вишня» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецептів цього торта існує декілька, але я напишу вам той, який я роблю.

Покроковий рецепт

Спочатку готуємо вишню. Обережно видаляємо з ягід кісточки, перекладаємо в глибокий посуд і заливаємо вином так, щоб воно покрило вишні повністю. Накриваємо і залишаємо на 1 день настоятися при кімнатній температурі.

Потім випікаємо бісквіт. Для цього збиваємо яйця з цукром міксером. Борошно з’єднуємо з какао.
Після з’єднуємо яйця з цукром борошно з какао і соду, змішану зі сметаною. Добре перемішуємо.
Шматком маргарину змащуємо форму або сковороду. Форма повинна бути з невеликим діаметром. (У мене форма велика, тому бісквіт вийшов невисоким.) Виливаємо тісто у форму і ставимо духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо до готовності. Час випічки залежить від розміру форми і індивідуальних здібностей» духовки. В середньому 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою, якщо вона суха – значить бісквіт готовий.
Виймаємо торт з духовки і даємо йому охолонути.

Гострим ножем або риболовецької волосінню зрізаємо верхню частину бісквіта (кришечку). З нижньої частини вирізаємо м’якуш і нарізаємо його шматочками.

Для крему збиваємо в міксері вершкове масло зі згущеним молоком. Частина відбираємо для прикраси торта.

В решту крему додаємо бісквітні кубики, вишню і трохи вина.

Перемішуємо суміш і викладаємо її в коробочку, отриману з нижньої частини торта.

Накриваємо зверху відрізаною частиною бісквіта. Верх торта змащуємо рештою крему і прикрашаємо за власним бажанням і фантазії.

Потім ставимо на вогонь чайник і заварюємо чай.
Приємного апетиту!