Торт Рижик з помадкою

Торт Рижик з помадкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Торт виходить дуже ніжний та смачний. Просто тане в роті, так і зі столу зникає дуже швидко.

Інгредієнти

Яйця – 3 шт.
Цукор – 2 склянки
Масло вершкове – 150 гр.
Мед – 2 столові ложки
Борошно – 3 склянки
Сода – 1 чайна ложка
Оцет – 1 чайна ложка
Сметана – 1 літр
Для помадки: масло вершкове – 50 гр.
Цукор – 3 столові ложки
Сметана – 3 столові ложки
Какао-порошок – 3 столові ложки

Як приготувати Торт “Рижик” з помадкою

Продукти для приготування торта легко знайти на полицях магазину. Торт досить простий у приготуванні, але зажадає час.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування торта.


Яйця збити з однією склянкою цукру.


Додати до яєць мед і 120 гр. вершкового масла, поставити на вогонь. Розтопити масло і мед весь час помішуючи, але не кип’ятити.

Зняти з вогню, додати соду, гашену оцтом. І знову поставити на вогонь на 30 секунд, помішувати.


Прибрати з вогню, додати борошно. Знову поставити на вогонь. Весь час заважати, поки тісто не стане однорідним. Зняти з вогню.

Дати тісту охолонути. Розділити його на 6-7 рівних частин.

Папір для випікання змастити вершковим маслом. І розкотити на ній коржі.

Випікати в духовці до готовності при температурі 200 градусів. Дати коржам охолонути.

Збити крем зі сметани з цукром.

Змастити коржі кремом.

Зварити помадку: розтопити вершкове масло, додати в нього сметану, цукор і какао. Прокип’ятити близько 5 хвилин. Дати охолонути і верхній корж змастити помадкою.

Залишити на столі просочитися на 7-10 годин. Торт готовий. Приємного апетиту!