Готуємо світлий бісквіт. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збити яйця з цукром до пишної піни.
Додати соду, погашену оцтом, лимонну кислоту, потім просіяне борошно. Швидко розмішати, перекласти в роз’ємну форму 26 см і випікати близько 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Бажано після готовність дати бісквіту охолонути в духовці.
Таким же чином замішуємо тісто для темного бісквіту, тільки в кінці додаємо дві столові ложки какао. Темний бісквіт випікають трохи довше через какао.
Після охолодження бісквіт розрізати кожен навпіл.
Для крему збити сметану з цукром.
Торт збирати чергуючи світлий і темний бісквіт. Можна просочити водою з цукром для більшої м’якості. Поділити крем на три частини і змастити кожен бісквіт, крім верхнього.
У невеликій алюмінієвій каструлі або ковші змішати інгредієнти для помадки, довести до кипіння, постійно помішуючи.
Розподілити помадку рівномірно по всій поверхні торта. Робити це потрібно швидко, так як помадка швидко застигає.