Торт з мастикою «Слон на галявині»

Торт з мастикою «Слон на галявині» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Суть рецепта полягає в приготуванні мастики і оформлення торта.

Інгредієнти

Бісквітний корж – готовий
Для сиропу:
Вода – .
Варення – .
Для крему:
Згущене молоко – .
Вершкове масло – .
Для мастики:
Маршмеллоу (м’який зефір) – 150г
Цукрова пудра – 300 г
Вершкове масло – 1 ст. л
Вода – 2 ст. л
Харчовий барвник (якщо зефір не кольоровий)

Як приготувати Торт мастикою з «Слон на галявині»

Проведення дитячого свята як для дорослих, так і малюка дуже важливий! День народження дитини – це особливе свято, яке запам’ятається на все життя імениннику. Не варто думати, що якщо дитині виповнився 1 рочок, то йому не обов’язковий свято, ні до чого гарний стіл, безліч подарунків і веселих гостей. Звичайно, кількість галасливих гостей у цьому віці варто обмежити. Але красиво оформлений стіл, тим більше в мультяшному стилі, бажаний. Тим більше, що нам вже 2,5 рочки :-).

Мастику роблять з м’яких жувальних цукерок (ще їх називають маршмеллоу, суфле, м’який зефір), цукрової пудри і не великої кількості води. Цукерка розтоплюється на водяній бані або в мікрохвильовій печі з водою і солодке тісто замішується з цукровою пудрою. Мастику можна приготувати кольоровий з допомогою харчових барвників і зробити з неї різні фігурки, підсушити їх і прикрасити тортик, який на святі буде виглядати чарівно. Вам знадобиться трішки фантазії, вміння ліпити і трохи часу. І ось, ласощі для всієї родини готово.

Покроковий рецепт

Бісквітний корж просочити сиропом.

Зробити крем. Розм’якшене масло збити міксером зі згущеним молоком до білого. Корж змастити кремом.
Покласти ще один корж, просочити, змастити кремом.
Покласти 3 – й корж, просочити зовсім трохи. Кремом не змащувати.

Зробити мастику. З рожевої мастики розкачати максимально тонкий великий аркуш.

Накрити їм торт. Розгладити, щоб не було зверху хвиль.

Обрізати ножицями краї, залишаючи 1 см від тарілки. Оборку трохи біля основи торта придавити, а краї розкачати паличкою від барабана, тобто «заволнить» їх, щоб вийшов валан. (Якщо Ви хочете зробити без неї, то просто по краях тарілки обріжте ножем).

З білої мастики зробити частині слона (тулуб, ноги, голова, вуха…).

Частини з’єднати (місця з’єднання досить змочити трохи водою). Зробити квіти і метелика. Дати всьому висохнути (слон сохне довго, десь пів дня, так що краще робити все заздалегідь). Потім прикрасити харчовим барвником розведеним у воді. Висушити.

На торт поставити нашого друга і все прикрасити квітами і метеликом.

Торт «Слон на галявині» готовий. Вам, щоб приготувати такий торт, повозитися треба всього кілька годин, а спогади для дитини залишаться на все життя. Приємного чаювання!