У цьому рецепті я використовую вже готові бісквітні коржі.
Інгредієнти
Бісквітний корж – 2 шт. | |
Сир – 9 % – 2 пачки | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Полуниця – 0,5 кг | |
Цукор – 100 г | |
Желе для тортів – 1 пачка | |
М’ята – за смаком | |
Цукрова пудра – за смаком |
Ви можете приготувати самі. Для цього вам знадобиться 5 курячих яєць, 150 г цукру 150 г борошна. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити міксером з половиною цукру до светложелтого відтінку або як кажуть «дочиста». Білки збити міксером (поки без цукру близько 3-х хвилин на середній швидкості). Віночок після жовтків обов’язково треба помити і витерти на сухо (так як жовтки містять жири, а взбитие білків, як я вже писала в інших постах, не відбудеться, якщо в них потрапить жир або вода). Потім додати решту 75 г цукру і продовжувати збивати вже на максимальній швидкості до піків і до блиску. Для в’язкості білків в кінці можна додати щіпку лимонної кислоти. Загальний час збивання білків у мене становить близько 10 хвилин. Не забудьте, що білки збільшуються після збивання в 7-10 разів, так що візьміть посуд побільше. Після збивання, в білках знаходяться пухирці повітря, які при нагріванні розширюються і пиріг виходить повітряним. Якщо ви білки будете збивати занадто довго, бульбашки можуть настільки розширитися, що просто при нагріванні в духовці лопнуть і випічка осяде. Якщо не досить довго — випічка не буде повітряної. Слідкуйте за процесом самі.
Тепер білки перекласти в глибоку чашу для замісу тіста (ще краще, відразу збивати білки у величезній чаші, щоб зайвий раз їх не чіпати/перекладати). Додати до білків збиті жовтки і акуратно перемішати, щоб суміш не осіла (ні в якому разі не збивайте білки просто осядуть, і тісто не підніметься). Потім в тісто додати частинами просіяне борошно і так само акуратно і повільно перемішати. Для перемішування, краще взяти столову ложку і, заважати тісто, зачерпуючи його знизу з борошном. Метод називається «знизу-вгору».
Ну ось бісквітне тісто готове! Випікати бісквіт потрібно вже розігрітій! до 180 градусів духовці. Духовку під час випікання 30 хвилин не відкривати ні під яким приводом, інакше бісквіт опаде. Випікається бісквіт 30-40 хвилин. Далі готуйте торт по інструкції…
Покроковий рецепт
Приготувати сирний крем. 400 г сир (в принципі, жирність можна взяти будь-яку, у мене 9 %), 2 курячих яйця, 100 г цукру піску збити в чаші блендера.
Крем розділити на 2 частини. Однією частиною змастити шар готового або спеченого коржа.
Полуницю гарненько промити під проточною водою, видалити плодоніжки, розрізати навпіл. Викласти половинки сердець. На корж, змащений кремом.
Змастити ягоду 2-ою частиною сирного крему.
Накрити другим готовим коржем. Викласти на нього зверху залишилася нарізану полуницю. По боках теж можна прикрасити половинками ягоди полуниці.
Приготувати быстрозастывающее желе для тортів по інструкції на упаковці. Залити їм верхній шар полуниці.
Торт з сирним кремом і ягодами готовий. Прикрасити листочками м’яти і цукровою пудрою. Зберігати торт з сирною начинкою в холодильнику.
Подавати на стіл можна відразу, а можна дати йому трохи просочитися, так ще смачніше! Приємного апетиту!