Цей салатик сподобається всім ! Гарантую!
Інгредієнти
Оселедець – 1 штука (300-400 грам) | |
Буряк – 2 середні штучки | |
Морква – 2 середні штучки | |
Картопля – 3 середні штучки | |
Цибуля червоний – 1 штучка | |
Сіль – за смаком | |
Цукор – 1 чайна ложка | |
Оцет 6% – 1 чайна ложка | |
Вода – за смаком | |
Майонез – 180 грам | |
Яйця курячі – 2 штуки | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Сучасні тенденції в кулінарії все більше і більше відтісняють традиційні страви на другий план. Але це не стосується “Оселедця під шубою”, адже, як можна затьмарити цей віковий салат? Хіба є люди, яким не доведеться за смаком нетривіальне поєднання пряної рибки з трохи солодкуватими овочами під смачної майонезній заправкою? Пропоную вам, свій сімейний рецепт, цього шалено смачного, і такого знайомого салату. Плюс ви отримаєте цінні кулінарні секрети, від яких, цей салатик стане ще смачніше.
Покроковий рецепт
Приготуйте потрібні інгредієнти. Овочі добре помийте. Морква залийте водою, поставте на вогонь. Картоплю і яйця поставте варитися.
Коли вода закипить посоліть картоплю.
Перший секрет: щоб морква була ще солодше, після закипання, всипте чайну ложку цукру.
Якщо овочі та яйця зварилися. Злийте воду.
Другий секрет: щоб легше було очищати овочі та яйця, залийте їх холодною водою.
Буряки я віддаю перевагу запікати, тоді вона буде дуже солодка і збереже всі мікро-і макро – елементи.
Третій секрет: буряк я завжди печу на солі, тоді вона виходить надзвичайно смачна.
Для цього потрібно: насипати сіль на деко і викласти чисту суху буряк. Ставимо в духовку на 200 градусів. Буряк середніх розмірів запікається приблизно 2 години. Пробуйте її на готовність, протикаючи дерев’яною шпажкою.
Тим часом, почистимо рибку. Відокремте від голови і випатрайте, промийте. Зніміть шкуру. Візьміть її за хвіст і переверніть навколо нього. Потягніть за хвіст в різні боки. У вас вийде смужки філе, відокремленого від реберних кісток. Пройдіться пальцем, відокремлюючи рибку від хребта. В результаті у вас вийде 4 шматочка филешки. Перевірте на наявність кісток.
Наріжте філе оселедця кубиками, приправте перцем.
Четвертий секрет: цибуля я завжди мариную, для цього салату беру червону цибулю. Він солодший і не гірчить. Наріжте його дрібними кубиками. Пересипте в миску, додайте трохи солі, цукру, оцту і води.
Очистіть овочі від шкірки, яйця від шкаралупи.
Натріть всі овочі та яйця (жовток і білок окремо) на тертці.
Візьміть презентаційну тарілку і викладіть салат шарами: картопля – майонез – риба і лук – майонез – зітхання – майонез – білок – майонез – жовток – майонез – буряк – майонез.
Зазвичай, я цей салат не підсолюю. Сіль, яка є в оселедці та в майонезі вистачає.
При бажанні прикрасити зеленню. Ну ось наш чудовий салат готовий. Приємного апетиту!