Цветаевский пиріг – випічка, яку варто зробити хоча б раз у житті тільки для того, щоб переконатися, що ідеальний десерт існує.
Інгредієнти
Борошно – 200 грам | |
Сметана – 350 мл | |
Цукор – 50 грам | |
Яблука – 3 шт | |
Сода – 1 ч. л. | |
Вершкове масло – 100 грам | |
Яйце – 1 шт |
Якщо ви любите ніжні, тануть у роті пироги з пікантною кислинкою, то цветаевский пиріг з яблуками однозначно повинен бути у вашій кулінарній книзі. Насправді цей пиріг, незважаючи на гадану складність, робити дуже просто. З пісочним тістом, так і з повітряної начинкою впорається навіть початківець кулінар.
Покроковий рецепт
Спершу варто зайнятися приготуванням тіста. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте в нього 100 мл сметани, соду і борошно. Замісіть м’яке, дуже пластичне, можна сказати “пухнасте” тісто.
Яблука для цього пирога краще брати кислі, чим кисліше, тим цікавіше буде у пирога післясмак. Очистіть яблука від шкірки, розріжте навпіл, а потім кожну половинку на великі часточки.
Застеліть дно чаші пергаментом і викладіть тісто, розподіляючи його так, щоб основа пирога стала схожою на кошик з високими бортиками.
Для крему змішайте 250 мл сметани, 50 грам цукру і 1 яйце. Збивати крем не потрібно, достатньо просто ретельно перемішати. Якщо яблука і сметана надто кислі або ви просто любите більш солодку випічку, то додайте ще 1 столову ложку цукру. Викладіть яблука на тісто і залийте кремом.
Встановіть режим “Випічка” на мультиварці. Як правило, час випікання становить 1 годину, однак, як показує практика, для повної готовності пирога цілком вистачає 50 хвилин. Діставати заливний пиріг не поспішайте, дайте йому повністю охолонути, інакше весь крем може витекти прямо у ваші руки.