Тушкована курка з рисом і овочами

Тушкована курка з рисом і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курку ретельно вимиємо і разрежем на шматки. Розмір шматків залежить від того, які частини тушки ви візьмете. У мене крила і спинна частина.

Викладаємо курку на розігріту сковороду. Смажимо її на рослинному маслі близько 10 хвилин.



Рис добре промиваємо і викладаємо до курки. Додаємо води, вона повинна повністю приховати рис. Його я використовую довгозерний пропарений. Він готується швидше, ніж звичайний і не розварюється. Тушкуємо курку з рисом 20-25 хвилин. Обов’язково під закритою кришкою.

У болгарського перцю видаляємо плодоніжки і нарізаємо кубиками розміром близько 1 сантиметра.

До рису додаємо консервовану кукурудзу, горошок, болгарський перець і сіль. Все добре перемішуємо. Тушкуємо з закритою кришкою 5-7 хвилин.

Рис з куркою і овочами готовий. Викладаємо в порційне блюдо. Прикрашаємо листям салату. Приємного апетиту!