Тушковані боби Фава з горохом і квасолею

Тушковані боби Фава з горохом і квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Багатий протеїнами пісне страву з різних сортів бобових.

Інгредієнти

Боби Фава – 1 кг
Стручкова квасоля – 300 гр
Зелений горошок – 300 гр
Цукор – 2 ст. л.
Яблучний оцет – 1/2 склянки
М’ята – 10 листя
Сіль – За смаком
Перець – За смаком
Часник – 2 зубчики
Оливкова олія – 2 ст. л.

Як приготувати Тушковані боби Фава з горохом і квасолею

Легке літнє блюдо, підійде як закуска або гарнір до м’ясних або рибних страв

Покроковий рецепт

Боби очистити від стручків і промити

Стручкову квасолю промити, обрізати верхівки і нарізати на шматочки середньої величини

Почистити часник, на сковороду налити олію і обсмажити часник до золотистого кольору


Додати квасоля і трохи пізніше горох, злегка обсмажити, потім влити півсклянки води, закрити кришкою і тушкувати 15 хвилин, періодично помішуючи


Всипати 2 ложки цукру, влити оцет, посолити, поперчити і тушкувати ще 5 хвилин


Посипати дрібнонарізаною м’ятою і перемішати. Подавати холодним. Приємного апетиту