Яловиче серце субпродукт вищої категорії.
Інгредієнти
Яловиче серце – 500 гр | |
Картопля – 400-500 гр | |
Морква – 2 | |
Болгарський перець – 2 | |
Цибуля – 1 | |
Петрушка – 5-6 гілочок | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Соняшникова олія – 100-150 мл |
Приготувати м’яке, ніжне яловиче серце не складно. Головне дотримуватися кількох порад, які допоможуть вам у приготуванні. 1. Тривале варіння на повільному вогні. Точний час варіння сказати важко, це залежить в основному від віку тварини. 2. Вимочування у холодній воді або молоці. На ніч кладуть добре вимите серце у воду або молоко, трохи посоливши. 3. Відбиваємо молоточком з двох сторін ( попередньо нарізані шматочки). Багато господинь відмовляються від цього субпродукту посилаючись на його жорсткість і труднощі в приготуванні. А даремно, в яловичому серце міститься дуже багато заліза, вітамінів групи В, магній, кальцій і т,д. Поступається в користь лише чистої яловичині.
Покроковий рецепт
1. Підготуємо серце,ретельно промиваємо, очищаємо від клапанів і згустків крові. Заздалегідь вимочуємо перед готуванням в холодній підсоленій воді (мінімум на 3 години). Потім, нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в каструлю, заливаємо 500 мл води і варимо 50-60 хв на повільному вогні.
2. Заздалегідь підготовлені, очищені овочі нарізаємо (бажано побільше).
3. Довариваем серце на сильному вогні, поки не википить рідина що залишилася. Підливаємо масло, перекладаємо овочі, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо 5-8 хвилин. Потім заливаємо 1 склянку води (250 мл). Тушкуємо на повільному вогні до повної готовності.
4. Посипаємо зеленню. Страва готова! Приємного апетиту!