Мій рецепт – дуже простий – вафлі, кокосова стружка і желе, але Ви можете урізноманітнити його різними компонентами, наприклад горіхами, какао, цукрової пудрою навіть кружечками банани. Фантазуйте!
Інгредієнти
Вафлі – 1 упаковка | |
Заварний крем (можна готовий з магазину) – 500 мл | |
Желе (будь-яка на ваш смак) – 2 упаковки | |
Кокосова стружка – 1 упаковка |
Готові вафлі з магазину – це відмінна основа для багатьох закусок і десертів. Всі ми знаємо і любимо вафельний торт зі згущеним молоком або варенням. Я ж пропоную приготувати не зовсім звичайний десерт – вафельний рулет з желе. Це дуже швидкий і легкий рецепт, головне заздалегідь зробити желе. Інше робиться в мить ока.
Покроковий рецепт
1. Приготувати желе по інструкції. Я правда завжди даю води менше, ніж написано, тому що по інструкції желе виходить досить рідким. А в нашому випадку нам потрібно щільне желе. Цього разу я трохи не розрахувала, і води все одно вийшло забагато. Тому желе вийшло трохи м’яке, але все одно вийшло порізати його на шматки. Отже, готуємо желе, заливаємо його в прямокутну форму і ставимо його в холодильник до застигання.
2. Приготувати заварний крем. У мене був шоколадний. Можете вибрати будь-який. Крем можна приготувати самому, а можна купити в магазині. Якщо готувати самому, то потрібно на 500 мл молока – 2 яйця, 50 г вершкового масла, 100 грам цукру і 2 столові ложки борошна. Все змішати і варити на вогні до загусання. Якщо хочете шоколадний крем, то потрібно ще додати плитку (100 г) чорного шоколаду. Його спочатку розтопити в молоці на водяній бані з 50 грамами вершкового масла, а потім ввести суміш з яєць, цукру, 2 ст. л. молока і 2 ст. л. борошна.
3. Змастити вафлі готовим заварним кремом. Дати їм настоятися при кімнатній температурі до тих пір, поки вафлі не стануть настільки м’якими, що їх можна буде згорнути в рулет. Посипати кокосовою стружкою.
4. Вийняти желе з форми і нарізати смужками. Покласти смужки желе на край вафлі і скрутити в рулет. Лучі, звичайно для рулетів брати прямокутні вафлі, але їх не було в магазині, тому довелося купити такі. Але з них все одно вийшли непогані рулети, єдине потрібно було зрізати кінці (і самим їх з’їсти), а решту можна подавати гостям. Ставимо рулети в холодильник, щоб вони знову затверділи.
5. Дістаємо і нарізаємо на шматочки і викладаємо на тарілку.