Вафлі трубочкою або ріжком, наповнені сметанно-шоколадним кремом…
Інгредієнти
Для вафельного тіста: | |
цукор з ванільним ароматом – половина ч. ложки | |
лимонна цедра – третина ч. ложки дрібно натерта | |
розпушувач або харчова сода – на кінчику ножа на свій розсуд | |
молоко – один неповний стакан не дуже великий жирності | |
вершковий маргарин – 80 г | |
борошно пшеничне – 170 г просеянная | |
велике яйце – 2 штуки | |
цукровий пісок – 85 г | |
Для крему: | |
вода – чверть склянки | |
пісок цукровий – три ст. ложки | |
желатин в гранулах – одна ч. ложка | |
порошкове какао – півтори ст. ложки | |
домашня сметана жирна – один повний стакан |
Таке десертне блюдо готується з гнучких вафель, які легко згортаються в ріжок поки гарячі. Потім їх треба тільки наповнити якоюсь начинкою, наприклад, ніжним шоколадним кремом, приготовленим з желатину, порошкового какао і сметани.
Покроковий рецепт
Цукровий пісок насипати в миску, додати туди ж вершковий маргарин і обидва компоненти перетерти, викласти в посуд сирі жовтки, збити ще раз, додати в необхідній кількості молоко, насипати борошно пшеничне, до однорідності перемішувати все.
Окремо збити сирі білки, потім додати їх у тісто для вафель, прогріти электровафельницу, змастити її пластини вершковим маслом, потім у центр налити трохи тіста, до рум’яності запікати гнучкі вафлі.
Як тільки вафлі готові будуть повністю, необхідно відразу ж у гарячому вигляді згорнути їх у ріжки, інакше після того, як вони охолонуть, це буде важко зробити.
Крім того, потрібно буде приготувати і сметанний густий крем для домашніх вафельних трубочок, а для цього знадобляться такі компоненти як: вода,пісок цукровий, желатин, порошкове какао і сметана. Желатин розчиняють в теплій воді і додаються інші інгредієнти. Можна наповнювати вафлі і приступати до чаювання.