Вареники з капустою

Вареники з капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вареники з капустою і цибулею.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 1 кг
Вода – 1 стакан
Яйце – 2 шт
Сіль – 1/2 ст. л
Начинка:
Капуста свіжа – 1/4 вилка
Червоний солодкий мелений перець – 1 ст. л
Цибуля ріпчаста – 5 шт
Рослинна олія – 3 ст. л
Сіль – за смаком

Як приготувати Вареники з капустою

Вареники – українське блюдо, але аналоги є в різних кухнях світу і тому кожен вважає це блюдо своїм. Вареники зігріваюча страви для холодних вечорів, ароматний запах від яких віє домашнім теплом. А вареники з капустою смачно і економічно.

Покроковий рецепт

Готуємо начинку. Капусту натерти на тертці.

Викласти на сковороду і обсмажити в рослинній олії. Посолити, додати червоний солодкий мелений перець. Залишити остигати.

Готуємо тісто. Скласти в миску борошно, сіль, яйця і замісити тісто. Тісто має бути досить щільним.

Тісто розділити навпіл. Кожну половинку розрізати на чотири частини. Розкачати кружечки і викласти начинку. Зліпити вареники. Вареники можуть бути будь-якої форми. З отриманої кількості тесту виходить 100-110 штук вареників.

Цибулю почистити, дрібно нарізати. Обсмажити в рослинній олії.

Вареники скласти в киплячу воду і варити 10 хвилин. Викласти в миску і полити обсмаженою цибулею або сметаною по вашому смаку.