Вареники з капустою і цибулею.
Інгредієнти
Тісто: | |
Борошно – 1 кг | |
Вода – 1 стакан | |
Яйце – 2 шт | |
Сіль – 1/2 ст. л | |
Начинка: | |
Капуста свіжа – 1/4 вилка | |
Червоний солодкий мелений перець – 1 ст. л | |
Цибуля ріпчаста – 5 шт | |
Рослинна олія – 3 ст. л | |
Сіль – за смаком |
Вареники – українське блюдо, але аналоги є в різних кухнях світу і тому кожен вважає це блюдо своїм. Вареники зігріваюча страви для холодних вечорів, ароматний запах від яких віє домашнім теплом. А вареники з капустою смачно і економічно.
Покроковий рецепт
Готуємо начинку. Капусту натерти на тертці.
Викласти на сковороду і обсмажити в рослинній олії. Посолити, додати червоний солодкий мелений перець. Залишити остигати.
Готуємо тісто. Скласти в миску борошно, сіль, яйця і замісити тісто. Тісто має бути досить щільним.
Тісто розділити навпіл. Кожну половинку розрізати на чотири частини. Розкачати кружечки і викласти начинку. Зліпити вареники. Вареники можуть бути будь-якої форми. З отриманої кількості тесту виходить 100-110 штук вареників.
Цибулю почистити, дрібно нарізати. Обсмажити в рослинній олії.
Вареники скласти в киплячу воду і варити 10 хвилин. Викласти в миску і полити обсмаженою цибулею або сметаною по вашому смаку.