Вареники з картоплею і салом

Вареники з картоплею і салом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Популярні можна приготувати вареники з різноманітними начинками, все залежить від ваших смакових уподобань. У нашому рецепті розповідається про те, як зробити смачне тісто для вареників і начинку для них, використовуючи сиру картоплю і свіже сало.

Інгредієнти

Борошно – 2 склянки
Сіль – за смаком
Яйця – 1 штука
Вода – 3/4 склянки
Картопля – 3-5 штук
Сало – 250 г
Мелений чорний перець – за смаком

Як приготувати Вареники з картоплею і салом

Вареники з запропонованої рецептурою виходять ситними і смачними. З такою стравою ваша трапеза пройде просто чудово. Тісто для вареників ми пропонуємо замісити на воді і курячому яйці. Борошно для тіста використовується звичайна (мається на увазі пшенична), воду треба брати кип’ячену, але остуженную. Тепер трохи про начинки: картопля використовується сирий, він перекручується через м’ясорубку. Сало для начинки має бути трохи подмороженным, так його простіше буде перекручувати. Додатково для начинки можна взяти ще й ріпчасту цибулю, але в нашому рецепті даний інгредієнт відсутня. Про те, як замісити тісто для вареників, зліпити їх і відварити, розповідається в нижчеподаному рецепті з супутніми фото.

Покроковий рецепт

В мисочку, придатну для замішування тіста, просіваємо необхідну кількість пшеничного борошна. Рекомендуємо не ігнорувати процес, адже в борошні можуть зустрічатися зайві домішки, а просіювання допоможе позбутися від них. У борошно відразу підсипаємо приблизно одну чайну ложку солоної спеції. Сипучі інгредієнти перемішуємо. В центрі робимо воронку.

В отриману борошняну воронку розбиваємо одне куряче яйце і невеликими порціями вливаємо охолоджену кип’ячену воду.

Замішуємо для пропонованого рецепти вареників з картоплею та салом тісто. Поки ми будемо готувати начинку, тісто накриваємо рушником і ставимо в сторонку.

Для начинки очищаємо картопляні бульби. Нарізаємо бульби невеликими частинами, які кладемо в чашу м’ясорубки (або кухонного комбайна) для подрібнення. Коли картопля буде прокручено, обов’язково віджимаємо його. Можна перекласти картопляну масу на чисту марлю, наприклад, і спокійно віджати.

Слідом за картоплею перекрутіть свіже сало. Як вже було наголошено вище, сало має бути трохи подмороженным.

Подрібнені інгредієнти для начинки перемішайте, додайте спеції і посоліть.

Начинка для домашніх вареників готова. Знову повертаємося до тесту. Ліпити вареники можна різними способами. Ось один з них. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з допомогою склянки на ньому гуртки-заготовки.

На тестяные гуртки поміщаємо відповідну кількість начинки (близько однієї чайної ложки або трохи менше). Защипляем краю, вареники готові для варіння.

Відварюємо вареники з салом і картоплею в присоленной киплячій воді до готовності. Подаємо вареники зі сметаною або улюбленим соусом!