Інгредієнти
Для тіста | |
Борошно – 5 склянок | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Сода – 1/2 чайної ложки | |
Кефір – 1 склянка | |
Цукор – 2 столові ложки | |
Для начинки | |
Вишня – 400 г |
Вареники з вишнею є невід’ємною стравою української кухні. Але люблять їх, на жаль, не всі. Деякі не можуть зрозуміти і оцінити смак стиглої, трохи кислуватою ягоди, загорнутої в, здавалося б, прісне тісто. Але головне – це правильно їх приготувати і знати з чим їх подавати. Завдяки цьому простому рецепту вареники з вишнею стануть вашим улюбленим ласощами і невід’ємною частиною вашого раціону.
Покроковий рецепт
Для початку готуємо тісто для вареників з вишнею. Борошно просіяти і змішати з дрібкою солі. Додати в борошно цукор і соду (соду гасити не потрібно). Вбиваємо в суху суміш свіже куряче яйце і гарненько все перемішуємо. Поступово додаємо кефір або сироватку і акуратно замішуємо тісто для вареників. Готове тісто необхідно покласти в холодильник на 30 хвилин, відпочити. Але попередньо тісто загорніть в поліетиленовий пакет або харчову плівку.
Окремо моєму ягоди вишні (якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її і дайте стекти соку, в іншому разі ваші вареники просто не долежить до варіння. До слова сказати, вареники з вишнею замороженої не менш смачні, ніж зі свіжою ягодою). Висипаємо ягоду на сито для того, щоб стекла вся вода. З допомогою спеціальної «шпильки» виймаємо з кожної вишні кісточки. Начинка для вареників готова.
Готове тісто з допомогою спеціальної качалки розкачуємо до товщини 0,5 див. Таку можна купити на ринку або в будь-якому магазині типу «попелюшки». Використовують її для приготування пельменів і вареників середніх розмірів. Або ж просто беремо звичайний стакан і видавлюємо кухлики з тіста. Щоб це вийшло краще і тісто не прилипало до країв склянки, склянку треба попередньо занурити в невелику кількість борошна, а потім вже вирізати виріб.
На кожен кружечек тіста кладемо 4-5 ягід вишні (або менше/більше в залежності від розмірів вишні) і ліпимо акуратні вареники. Так, якщо на ваш смак вишня попалася вже занадто кисла, додайте в кожен вареник трохи цукру-піску. Порада: щоб вареники слеплялись легко, не переборщуйте з борошном. Тепер готові вареники з вишнею можна заморозити, а можна зварити.
Закип’ятимо злегка підсолену воду. Закинемо в воду вареники. Варимо вареники в трохи підсоленій воді 6-10 хвилин з моменту закипання (до закипання вареники необхідно помішувати, інакше вони можуть прилипнути до дна і тісто порватися). Готові вареники з вишнею можна подавати до столу з жирною сметаною, шалено смачно з солодким медом або сметанним соусом. Приємного апетиту!