Варення із зелених помідорів Чудове поєднання

Варення із зелених помідорів Чудове поєднання – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Під струменем води мою зелені помідори, цитрусові, ягоди обліпихи. Нарізаю помідори дрібними, а лимон і апельсин дуже дрібними шматочками без цедри і без кісточок. Засинаю все цукром, перемішую.

Засинаю все цукром, перемішую. Залишу давати сік на ніч або на кілька годин. Ви можете перемолоти лимон і апельсини, тільки обов’язково слетите за тим, щоб варення не потрапили їхні кісточки! Буде гірчити і варення з помідорів вийде несмачним.

Коли помідори, лимон і апельсини і обліпиха дадуть сік, висипаю в глибоку каструлю, закриваю кришкою і ставлю на вогонь. Варю не менше 40 хв.! Залишаю варення остигати на 6-7 годин.

Після того, як варення з помідорів постоїть, знову ставлю його на повільний вогонь. Варю до випаровування зайвої рідини.

Ще гарячим розливаю зелене варення по банках, закатую, остуджую. Обов’язково залишаю трохи варення на вечерю. Зберігати його можна і в підпіллі, і в теплій комори. Приємного апетиту!