Варення з гарбуза з цитрусами або одягають і медом «Жовта казка»

Варення з гарбуза з цитрусами або одягають і медом «Жовта казка» – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Для початку очищаю від шкірки гарбуз від шкірки. Мою цитруси

Ріжу її на часточки. Все залежить від Вашого смаку. Можна дрібні чи великі. Цитруси теж розрізаю. Разом з цедрою. Ви можете її зрізати і висушити. А потім додавати в чай. Дуже смачно. Ссыпаю шматочки апельсина і лимона в миску з порізаної гарбузом.

Засипаю цукром, розмішую і ставлю на 4 години. Суміш повинна дати сік.

Настоявшуюся гарбуз відправляю в каструлю і варю 30 хвилин після закипання на слабкому вогні. Моє варення періодично помішую, адже воно може підгоріти. І це позначиться на його смак.

Додаю мед в гаряче варення, добре розмішую. Він додасть варенню приємний аромат. Але якщо у Вас алергія на цей інгредієнт, то можна обійтися і без нього.


Акуратно варення розливаю по скляним банкам, закатую. Варення з гарбуза з медом «Жовта казка» готово, я обов’язково відразу наливаю його в тарілочку для проби. Зберігаю його в підпілля або в прохолодному місці. Воно особливо добре зимовим вечором.